Sport
2022-07-02

Hazai pályán is bemutatkoztak a DEAC pilótái

Június 25-én Dunaújvárosban, a III. Dunaszerszám Kupán mérették meg magukat a DEAC motorsportversenyzői, majd másnap Debrecenben mutathatták meg tudásukat.

Dunaújvárosban ezúttal csak a piros Yaris állt rajthoz, rendkívüli módon a szezon MINI Cooper S pilótáival, Borbély Bálinttal, Jéger Mártonnal, Kovács Fannival és Nagy Nándorral. A Dunavasmű előtt lévő parkolóban kialakított, a megszokottól eltérő, nagyon technikás pálya a DEAC versenyzőinek nem jelentett problémát.

Borbély Bálint S1-es kategóriában a 4. helyen ért célba, ezzel pontot szerzett a bajnokságban. Közvetlenül utána 0.183 másodperc különbséggel Kovács Fanni érkezett be, időeredménye egy női kategória 3. helyet hozott a csapat számára. Nagy Nándi élete első kupáját szerezte meg, hiszen az előkelő 2. helyen végzett S1-ben. Jéger Marci, mint ahogy azt már megszokhattuk tőle, újból a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Másnap több szempontból is történelmi pillanathoz érkezett a DEAC motorsportcsapata, ugyanis első alkalommal rendezték meg Debrecenben az Auchan Kupa szlalomversenyt, amelyen a MINI Cooper S-sel remekül teljesítettek, és ezáltal dobogóra állhattak versenyzőink.

Ács Patrik a Toyotával profi módon vette az inkább drift autóknak kedvező kanyarokat. Szintén újból láthattuk Elek Patríciát, aki lány létére elképesztőt alakított. Teski Ferenc a tőle megszokott módon ment végig a pályán, teljesítményével sokáig sakkban tartotta kategóriatársait. Versenyengedélyt kapott az egyetemi gárda első külföldi tagja, Sean Kamoga, aki a nap abszolút pozitív meglepetése volt. Bizonyította a csapat számára, hogy a pályán is tökéletesen helyt tud állni, így a szakosztály arra törekszik, hogy az ugandai fiatalember a bajnokságban is indulni tudjon.

A MINI-vel Kovács Fanni pályatévesztésekkel az elején kezdte a futamot, de a végére egész szépen tartotta kordában az autót. Nagy Nándit szintén élvezet volt nézni a pályán. A versenynap legnagyobb pillanata az volt, amikor Nagy Dávid – a bajnokság S1 kategóriájának jelenlegi éllovasa – felállhatott a dobogó második fokára, ezzel megszerezte a Cooper S-sel a legelső kupát a csapatnak.

A felkészüléssel együtt egy igen tartalmas, négynapos sorozaton van túl a DEAC. A segítők – Csajkos Norbert, Cserepes Zsolt, Pethő Zsombor, Szántó Attila – nélkül természetesen mindez nem valósulhatott volna meg.

Az Országos Szlalom Bajnokság egy kis pihenőre kényszeríti a csapatot, hiszen a következő megmérettetés augusztus 28-án lesz a veszprémi Continental Tesztpályán, ami egy teljesen ismeretlen helyszín mindenki számára.

Holland nyári kurzus a BTK-n

Emelkedtek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek