Sport
2022-06-30

Elvéreztek pólósaink a negyeddöntőben

Hiába vezetett Märcz Tamás legénysége, az olaszok jobban sáfárkodtak helyzeteikkel és egygólos győzelemmel zárták a párharcot.

Csütörtökön az olaszok ellen ugrott medencébe a magyar vízilabda-válogatott, mely gárda csoportját megnyerve, egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe. Abban bíztunk, a jó széria folytatódik és nemzeti csapatunk a legjobb négy között folytathatta szereplését a világbajnokságon. A mérkőzés előtt a magyar szövetségi kapitány úgy fogalmazott, készen állnak a negyeddöntőre.

Az első negyedben úgy nézett ki, valóban tökéletesen felkészült válogatottunk az összecsapásra, ugyanis jól játszottak a mieink, bár kétszer egyenlítettek az olaszok, ám magyar előnnyel zárult a játékrész.

A folytatásban már nem csak egyenlítettek, a vezetést is átvették Alessandro Campagna legényei, bár többször is fordíthattunk volna, de emberfóros helyzeteket sem sikerült értékesíteni. Az olaszok viszont jól sáfárkodtak lehetőségeikkel és egygólos előnyből várhatták a 3. játékrészt.

Válogatottunk a következő negyedben sem tudott élni az emberelőny adta lehetőségekkel, a támadójáték is akadozott, míg az ellenfél kevés helyzetét gólra váltotta, így tovább növelte előnyét.

A záró etap elején eldőlni látszott a mérkőzés, tovább nyílt az olló, válogatottunk viszont gólínségben szenvedett, nyolc percig nem tudták bevenni Del Lungo kapuját. Az utolsó percekben összekapták magukat fiaink, ám egy újabb elpuskázott emberfór után Di Fulvio és Echenique bebiztosította Olaszország győzelmét.

A magyar válogatott így nem lehet ott az elődöntőben, csak az 5–8. helyért ugorhat medencébe a folytatásban.

Magyarország–Olaszország: 10–11 (3–2, 2–4, 1–2, 4–3)

Magyarország: Vogel Soma – Jansik Sz. 1, Varga Dénes 1, Pohl, Hárai 2, Vámos 3, Zalánki 1

Cserék: Angyal, Manhercz K. 2, Burián, Nagy Ádám, Mezei

Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Olaszország: Del Lungo – Dolce 1, Di Fulvio 4, Fondelli, Bruni 1, Echenique 2, N. Presciutti

Cserék: Di Somma 2, Damonte, Cannella 1, Iocchi, Marziali

Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

 

Fotó: Tumbász Hédi

Jól felkészültek az Eb-re

Szolnokon ma este nagy locsolás lesz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek