Sport
2022-06-21

Kovács Miklós: „Tavasszal megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek”

A DASE vezetőedzője szerint az ősz folyamán többször is fájó pontokat hullajtottak, de a bajnokság második felében már kimondottan jól teljesítettek.

A szezon első felében ingadozó teljesítményt nyújtott a megye I-ben a DASE felnőtt csapata, amely több bravúrgyőzelem mellett olykor váratlan vereséget szenvedett, a Püspökladány és a Hajdúsámson ellen pedig az utolsó pillanatban veszített értékes pontokat. Kovács Miklós együttese közben a Megyei Kupában is bizonyíthatott, és ugyan az első kört még nagyarányú sikerrel vette, a második fordulóban a későbbi bajnok Balmazújváros már túl nagy falat volt. A tavaszi idényben megtáltosodtak az agrárosok, zsinórban nyolc meccsen maradtak veretlenek, és az elképesztő sorozatnak köszönhetően még a dobogó is belátható távolságba került. Az utolsó három bajnokin azonban nem jött ki a lépés, így fiaink 14 győzelemmel, 6 döntetlennel és 10 vereséggel, illetve 54–49-es gólkülönbséggel a tavalyi évhez hasonlóan a 7. helyen zártak.

Az előző idényhez képest szerettünk volna előrébb lépni, játékban és helyezésben egyaránt” – kezdte a csapat vezetőedzője, Kovács Miklós. „Az őszi teljesítményünkkel nem vagyok teljes mértékben elégedett, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy sérülések, betegségek, hiányzások és eltiltások miatt akkor nem mindig tudtunk a legerősebb keretünkkel kiállni. A bajnokság első felében sok pontot hullajtottunk, amit aztán tavasszal egy kimondottan jó sorozattal kompenzáltunk. Fájó, hogy az utolsó három fordulóra már elfáradtunk, így a végén visszacsúsztunk a tabellán és tavaly után ismét a hetedik pozícióban végeztünk.”

Kovács Miklós továbbá azt is elmondta, hogy a nyitófordulóban a Kaba elleni siker bizakodásra adott okot, de a játékosok a későbbi ezüstérmes Monostorpályi elleni hazai meccsen is jól küzdöttek és nyertek megérdemelten.

Kár volt érte, amiért ősszel hullámzóan teljesítettünk. Tavasszal megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, tetszetős focival még a bajnok Balmazújvárost is felülmúltuk. A kapunkban Polyák Martin végig nagy segítségünkre vált, de a védelem tengelyében Nagy Levente is nagyszerűen teljesített. Bucz Bence ősszel szárnyalt leginkább, ám egy kisebb hullámvölgy után megint sok góllal segítette a csapatot. A középpályáról Siyabonga-t emelem ki, hiszen a bajnokság második felében nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak” – fogalmazott Kovács Miklós.

A DASE trénere végezetül a szurkolóknak mondott köszönetet, valamint a folytatásról is szót ejtett.

Nagyon hálásak vagyunk annak a kis magnak, akik mérkőzésről mérkőzésre biztattak, támogattak bennünket. Jövőre is arra törekszünk majd, hogy kiszolgáljuk igényeiket és támadó focival rukkoljunk elő. Nem titkolt célunk, hogy fiatalítsunk a csapaton, és minél több saját nevelésű játékosnak adjunk lehetőséget. Az egyetemistákat folyamatosan figyeljük, bízunk benne, hogy a kiszemeltek közül többen is csatlakoznának hozzánk. A nyár folyamán bizonyára lesznek változások, szeretnénk egy még ütőképesebb gárdát kialakítani.”

 

 

Tóth Huba

 

 

Fotó: Kiss Annamarie

Vass Ottó: Nem gondolkodtam a klubváltáson

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek