Sport
2022-06-15

Mennyit futsz 100-on?

Aki szeret futni és kíváncsi rá, milyen lehet azon a pályán versenyezni, amin Kozák Luca szokott, most hétvégén kipróbálhatja magát a Gyulai István Atlétikai Stadionban. Szombaton Debrecenben rendezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj amatőr 100 méteres futóversenye, a „Mennyit Futsz 100-on?” területi selejtezőjét!

Aki eljön, nemcsak profi versenykörülmények között próbálhatja ki magát, hanem tanácsokat is kaphat a futáshoz Kozák Lucától. A legjobbak döntőt futnak augusztus 8-án Székesfehérváron, a világ egyik legszínvonalasabb egynapos atlétikai versenyének nyitószámaként. 2022-ben is meghirdeti hagyományos 100 méteres, amatőröknek szóló futóversenyét, a Mennyit futsz 100-on?-t a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága. Mindannyiunk számára természetes, hogy ismerjük cipő- vagy ruhaméretünket, számontartjuk kilóinkat és magasságunkat, még a futóedzésen megtett kilométerek átlagidejével is tisztában vagyunk. De vajon ki tudja pontosan, hogy mennyit tud 100 méteren?

 

 

Az amatőr és haladó, azokon belül férfi és női kategóriákat felvonultató, 100 méteres amatőr sprintversenyen immáron 11. alkalommal tehetjük magunkat próbára, hogy kiderüljön: mennyire közelítjük meg a profik szintjét, és hogy tényleg akkora élmény végigfutni a klasszikus távot profi versenykörülmények között. Az sem fog csalódni, aki futócipő nélkül, nézőként érkezik a helyszínre, hiszen átélheti egy profi atlétikai verseny hangulatát, élményét és izgalmát. Idén három területi selejtező is lesz Debrecenben, Budapesten és Pápán.

 

 

A debreceni selejtezőt 2022. június 18-án rendezik a Gyulai István Atlétikai Stadion rekortánján, profi verseny körülmények között, ráadásul az eseményen ott lesz Debrecen sztáratlétája Kozák Luca is. Bár Luca fő száma a 100m-es gátfutás, gyakran teszi próbára magát síkfutó számokban is, a Mennyit futsz 100-on? résztvevőit pedig hasznos tanácsokkal, a rajtolási technika bemutatásával segíti majd!

 

Az eseményre június 17. péntek 9:00-ig lehetőség van online is előnevezni, ezt követően 18-án szombaton, a helyszínen van lehetőség a jelentkezésre 10:00 és 11:00 óra között. A Mennyit Futsz 100-on? futamai 11:00-tól kezdődnek, a futam beosztásokat a nevezések alapján a versenyrendezők a helyszínen koordinálják. Az egyes selejtezők győztesei minden kategóriában automatikusan továbbjutnak a döntőbe, a többi helyre helyezéstől függetlenül a legjobb időeredményt elért indulók jutnak be. A döntőben minden kategóriában egy futam lesz, futamonként 8 indulóval.

 

 

Szokás szerint a döntő a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon lesz Székesfehérváron, ott, ahol percekkel később olimpiai- és világbajnokok, nemzetközi sztárok és a magyar atlétika legjobbjai versenyeznek. Ott lesz már a pályán Armand Duplantis, a világ legjobb rúdugrója, a versenyszám világcsúcstartója, ott lesz Ryan Crouser, aki a súlylökés világcsúcstartója, Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvető és még sokan mások.

 

A Mennyit futsz 100-on? verseny minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott. Klubigazolással, versenyengedéllyel rendelkező atléták is indulhatnak a haladó kategóriában.

A döntősök és egy kísérőjük ingyen vehetnek részt a legendás nemzetközi versenyen, a selejtező futamokon indulók pedig kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra.

 

MENNYIT FUTSZ 100-ON DEBRECEN?

2022. JÚNIUS 18.

Helyszín: Gyulai István Atlétikai Stadion

Együttműködő partner a Debreceni Sportcentrum

Helyszíni jelentkezés: 10:00 – 11:00 között

Futamok kezdete: 11:00-tól

 

ONLINE ELŐNEVEZÉS a selejtezők napját megelőző nap 09:00-óriág az alábbi linken, ezt követően a helyszínen lesz lehetőség a nevezésre

https://forms.gle/N2JwvBL1JsuWQxJU9

 

Versenykiírás:

https://gyulaimemorial.hu/te-mennyit-futsz-100-on/

 

https://www.debrecenisportcentrum.hu

 

Válogatottunk térdre kényszerítette az angolokat

Egész nyáron gazdag programkínálattal vár a Zoo Debrecen!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek