Sport
2022-06-14

Magyar válogatott röplabdázót szerződtettünk

Bán Viktor egyéves szerződést kötött a Debreceni Egyetem alakulatával.

Bán Viktor a DEAC férfi röplabdacsapatában folytatja a karrierjét. A 10-szeres magyar válogatott liberó az előző idényben a Kistext alakulatát erősítette, ezt megelőzően pedig többek között a MAFC-ban és a Pénzügyőrben is megfordult. A 24 éves játékos egy évre szóló kontraktusban állapodott meg a klubunkkal.

– Eddig csak fővárosi gárdában szerepeltem, most úgy éreztem, szükségem van a környezetváltozásra. Több megkeresésem volt, befutott egy külföldi ajánlat is, de mindenképpen itthon akartam maradni. A leendő csapattársaim közül Tóth Andrissal és Bagics Balázzsal jó viszonyt ápolok, a többieket jelenleg csak látásból ismerem.

 

Balázzsal sokat beszélgettem, mielőtt a DEAC-hoz igazoltam, szerinte a csapat és én is profitálhatok ebből az együttműködésből. Úgy vélem, erős együttes épül Debrecenben, bizakodva várom az új szezont.

 

Minimális célunk a hatba kerülés lehet, de szerintem az elődöntő sem elérhetetlen. Korábban az utánpótlás-válogatottban négyes ütőként jutottam szóhoz, így ha úgy adódik, ezen a poszton szintén bevethet Fodor Antal vezetőedző. Azt megígérhetem, hogy minden meccsen ki fogom adni magamból a maximumot! Nyilván olyan teljesítménnyel akarok előrukkolni, amivel a szövetségi kapitányt is meggyőzöm újra, hogy megérdemlem a válogatott meghívót – nyilatkozta új játékosunk.

Bán Viktor 2019-ben országos bajnokságot nyert strandröplabdában

Bán Viktor jelenleg a nemzeti együttessel készül az Ezüst Európa Liga hétvégi final fourjára.

– Az elődöntőben a románokkal csapunk össze. Biztos vagyok benne, hogy egy igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, amelyen szeretnénk győzni, a fináléban pedig már bármi megtörténhet – mutatott rá a liberó.

Bán életében a strandröplabda szintén fontos szerepet játszik, ezt támasztja alá, hogy 2019-ben Kiss Dániellel megnyerte az országos bajnokságot. Mivel a válogatottra Eb-selejtező is vár nyáron, így homokon idén nem indulhat sok viadalon, de azt elárulta, hogy Kovács Zoltánnal legalább egy versenyen szeretne rajthoz állni.

Családbarát debreceni klinikák

Sági Martin újabb egy évet írt alá

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek