Sport
2022-06-04

Nem sikerült lezárni a párharcot

A Debreceni Egyetem alakulata alulmaradt a veszprémiek otthonában.

A DEAC férfi futsalosai a harmadik helyért zajló párharc első két felvonását behúzták, így ma este egy újabb sikerrel megkaparinthatták volna a bronzérmet a Március 15 Sportcsarnokban.

Sajnos már az első támadását góllal fejezte be a Veszprém, Pál Patrik vette be Krajcsi Bence kapuját néhány másodperccel a kezdés után. Nem sokkal később Tatai József találta el a kapufát, a kipattanót Pál küldte a gólvonalon túlra. Ezt követően Thiago távolról tűzött rá egy szabadrúgást, Spandler Mátyás lábbal védett. A harmadik percben még nehezebb helyzetbe kerültünk, mivel egy szépen felépített támadás végén Tatai köszönt be, jött is Elek Gergő időkérése. A félidő derekán Thiago faraghatott volna a hátrányunkon, de elhibázta a ziccert. Majd Siska Gergő bombázott fölé néhány lépésről. Ellenfelünk sem ült rá az eredményre, ennek köszönhetően tovább duzzadt a fórja. Előbb Rodrigo próbált menteni, de nem járt sikerrel, aztán Tatai finom emelését nem tudta megfogni Krajcsi.

A második játékrész elején mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de sokáig nem változott az állás. A 30. minutumban Szentes-Bíró Tamás szépített. Átálltunk az öt a négy elleni taktikára, ez pedig meghozta a gyümölcsét, mivel Harmati Tamás is beköszönt. A Veszprém ettől nem pánikolt be, ugyanis Tatai újra megvillant. A hátralévő időben még egy találat született: Thiago lökete zörgette meg a hálót.

A veszprémi sikernek köszönhetően hétfő este a DESOK-ban folytatódik a párharc.

Férfi futsal NB I a 3. helyért, 3. mérkőzés
Veszprém Futsal-DEAC 6-3 (5-0)
Gólszerzők: 
Pál (1., 1.), Tatai (3., 17., 34.), Rodrigo (16. – öngól), ill. Szentes-Bíró (30.), Harmati (33.), Thiago (37.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a DEAC-nak.

Szorosabb mérkőzést játszanának a DEAC női futballistái

Júniusi programok az Agórában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek