Sport
2022-05-31

Elek Gergő: A játékosok megmutatták a sportemberi nagyságukat

Thiago szerint a Debreceni Egyetem alakulatának Veszprémben is “fel kell szántania” a pályát.

A filmipar legnépszerűbb ászai sem szoktak sűrűn olyan forgatókönyvet írni, amely mentén zajlott a DEAC-Veszprém mérkőzés hétfő este. A bronzcsata második meccsén sokáig Elek Gergő tanítványai domináltak, Harmati Tamás góljával nem érdemtelenül vezettek 4-0-ra a 34. minutumban. A folytatásban a bakonyiak bebizonyították, hogy sosem szabad őket leírni, ugyanis Rutai Balázs és Pál Patrik találataival ledolgozták a hátrányukat. Érdekesség, hogy Pál kettő másodperccel a rendes játékidő vége előtt módosította 4-4-re az eredményt. A ráadás további izgalmakat tartogatott, végül Thiago villanása döntött. A 6-5-ös sikernek hála már csak egy lépést választ el bennünket a harmadik helytől.

 Ezt a mérkőzést legalább kétszer kellett megnyerni. Harminc percen keresztül remekül játszottunk, majd a Veszprém elkezdett öt a négyezni, mi pedig nem igazán tudtuk megtartani a labdát. A hosszabbítás előtt azt mondtam a fiúknak, hogy a sportemberi nagyságukat kell megmutatniuk, amit megtettek. Volt, aki már lépni is alig bírt, de a szíve vitte előre. A meccs alatt kihordtam pár infarktust, valamint szedhetem a szívgyógyszert, de le sem szidhatom a fiúkat, hiszen nyertek. A viccet félretéve olyan lélektani előnybe kerültünk, amit jó lenne pénteken kihasználni. Nem lehet megkönnyebbülni, és azt gondolni, hogy egy összecsapást még úgyis behúzunk valahogy. A következő találkozón sem fogunk tartalékolni – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Thiago Pál Patrik második találata előtt nagyot hibázott, de a ráadásban a győztes góljával hőssé vált.

– Kavarognak bennem az érzések, megjártuk a mennyet és a poklot is. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, hiszen mindig számíthatok rájuk. Az eladott labdám után kaptuk a negyedik gólt, de túl kellett lépnem ezen, hiszen jött a hosszabbítás. Hasonló mentalitásra lesz szükség pénteken, vagyis a a végéig kell küzdenünk, és hinnünk kell a győzelemben – mutatott rá brazil légiósunk.

Fotók: Derencsényi István

BIRÓ ÁDÁM

Bácsné Bába Éva volt a Smink nélkül legutóbbi adásának vendége

Nemzetközi minősítés a Debreceni Egyetem orvosképzésének

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek