Sport
2022-05-26

Jégkorong: Mégis lesz vb Budapesten?

Jelenleg is zajlik A-csoportos világbajnokság, a nemzetközi elit Finnországban csatározik az érmes helyezésekért. Mi, magyarok viszont már a következő évre fókuszálunk, ugyanis válogatottunk is ott lesz a legrangosabb hoki tornán.

 Eredetileg Szentpétervár adott volna otthont a 2023-as vb-nek, ám az ukrajnai háború miatt a nemzetközi szövetség (IIHF) elvette a rendezés jogát az oroszoktól. Új pályázatot írtak ki, melyre a magyar szövetség a szlovénokkal közösen kandidált.

Május 20-án Hannes Ederert és Franz Reindlt vezetésével Budapestre látogatott az IIHF küldöttsége, és miután felmérték, adottak-e a feltételek a világesemény megrendezésére elégedetten távoztak. Így jó eséllyel bízhattunk abban, hogy a következő évben az MVM Dome-ban láthatjuk a nemzetközi elitet, köztük nemzeti csapatunkat.

Másnap rossz híreket közölt Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára, aki elmondta, nem kapták meg a rendezéshez szükséges állami garanciát, így kénytelenek visszavonni a pályázatot. Az IIHF pedig már tényként közölte, Finnország és Lettország adhat otthont a jövő évi világbajnokságnak.

Az események szerdán új fordulatot vettek, a Magyar Kormány részéről hajlandóság mutatkozott a világbajnokság támogatására.

A történtekre reagálva Fodor Ádám, az MJSZ kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, bíznak abban, a nemzetközi szövetség kitolja a garanciaadás csütörtökön lejáró határidejét és a pénteken pozitív döntés születik. Mondhatni, ez az utolsó szalmaszál, bár nem túl rózsás a helyzet, ám van némi remény arra, hogy A-csoportos hoki vb-t rendezhet Magyarország.

Foto:MJSZ

Segítőkutyával tanulnak a másodikosok

Harmadik lett Hajdú-Bihar megye, egyéniben pedig a debreceni hadnagy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek