Sport
2022-05-15

Tizenegyespárbaj döntött, a Liverpool nyerte az FA-kupát

Jürgen Klopp lett az első német menedzser, aki megnyerte a rangos trófeát, a rendes játékidő és a hosszabbítás egyaránt gól nélkül zárult a fináléban.

Szombat este nem csupán Anglia, de a világ legjobb klubcsapatai közül kettő feszült egymásnak az FA-kupa döntőjében, ahol idén Liverpool–Chelsea mérkőzést rendeztek. A Ligakupa fináléját is ez a két csapat játszotta egymással idén, akkor a 22. tizenegyes döntött, gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után, a telt házas Wembleyben.

Ezúttal is megteltek a lelátók, az iramra pedig nem panaszkodhattak a drukkerek, mindkét oldalon adódtak veszélyes lehetőségek. Luis Díaz a Liverpoolnak, Pulisic a Chelsea-nek szerezhetett volna vezetést, majd Marcos Alonso törhetett kapura, de Alisson jól zárta a szöget. A térfélcsere után is kiegyenlített játék zajlott a gyepen, bár Szalah sérülése azért megfogta a Poolt, a nagyobb helyzeteket a Chelsea alakította ki. Alonso szabadrúgásból a lécre tekert, s Lukaku is betalálhatott volna, a hajrában pedig a túloldalon Luis Díaz és Robertson is a kapufát találta el – gól nem született a rendes játékidőben.

Ahogyan a hosszabbításban sem, következhetett tehát ismét az idegek harca, amelyet a vörös ördögök bírtak jobban, Cimikasz döntötte el a trófea sorsát. Jürgen Klopp első német menedzserként nyerte meg csapatával az FA-kupát, míg a Chelsea hiába volt az elmúlt hat évben ötször finalista, csak egy alkalommal tudott diadalmaskodni.

 

Angol FA-kupa, döntő

Liverpool–Chelsea 0–0 – tizenegyesekkel: 6–5

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk (Matip, 91.), Robertson (Cimikasz, 111.) – N. Keita (Milner, 74.), Henderson, Thiago Alcantara – Szalah (Diogo Jota, 33.), Mané, Luis Díaz (Roberto Firmino, 98.)

Menedzser: Jürgen Klopp

Chelsea: É. Mendy – T. Chalobah (Azpilicueta, 105.), Thiago Silva, Rüdiger – R. James, Jorginho, Kovacic (Kanté, 66.), Marcos Alonso – Mount, Pulisic (Loftus-Cheek, 105., Barkley, 119.) – R. Lukaku (Zijes, 85.)

Menedzser: Thomas Tuchel

 

P.G.

Legalább 10 ember meghalt, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben Buffalóban

Végéhez közelednek a tavaszi mezőgazdasági munkák

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek