Sport
2022-05-11

Pályafutásom legnagyobb sikere ez a kupagyőzelem

A DEAC női futsalcsapata örömmámorban úszott vasárnap a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, ami nem meglepő, ugyanis 2021 után 2022-ben is megnyerte a Magyar Kupát. Quirikó Vivien tanítványai a final four első napján a Budaörsöt győzték le 5-1-re, aztán a fináléban a Tolna elleni meccsen egy gól döntött, ezt Nagy Anikó szerezte a 27. percben.

– Az elődöntő nehézkesen indult, de a szünetben átbeszéltük, min kell változtatnunk, így a második félidőben már beindult a szekér. A győzelem ellenére nem lélegezhettünk fel, hiszen tudtuk, másnap még keményebb összecsapás következik. A tolnaiakkal feszült hangulatú meccset játszottunk. Mindkét csapat tisztában volt azzal, hogy akár egy hiba is végzetes lehet. Nagyon örültünk, amikor megszereztük a vezetést a második félidőben. Ezt követően a lefújásig főleg a stabil védekezésre próbáltunk összpontosítani, szerencsére sikerült megőriznünk az előnyünket. Amikor véget ért a döntő, még nem igazán fogtam fel, hogy kupagyőztes lettem, most már kezdek megbarátkozni a gondolattal. Eddigi pályafutásom legnagyobb sikere ez, annak pedig külön örülök, hogy én is kivettem a részem a menetelésből. Nem csak az aranyérem miatt mondom, hogy jó döntést hoztam, amikor a DEAC-hoz igazoltam, mivel rengeteget tanultam itt. Sok üzenetet kaptam, ezek közül talán a húgom gratulációja esett a legjobban. Jó hangulatban telt a hazaút, kellően megünnepeltük ezt a diadalt, de nem vittük túlzásba a bulizást, mivel a hétvégén újabb komoly feladat vár ránk – nyilatkozta Sovány Liza.

Ahogy 20 esztendős játékosunk jelezte, vasárnap ismét pályára lépünk, ekkor a budaörsieket fogadjuk a DESOK-ban a bajnoki aranycsata harmadik ütközetén. Amennyiben két vállra fektetjük a Pest megyeieket, biztossá válna az NB I-es elsőségünk, vagyis ismét folyhatna a pezsgő.

– Ezen a héten már a bajnoki döntőre fókuszálunk. Nem titok, nyerni szeretnénk, és a szurkolóink előtt akarjuk a magasba emelni a trófeát! – hangsúlyozta Sovány Liza.

A DEAC-Budaörs mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik.

Egyetemi tudás a Debrecen Drive-on

Ujvárosi Andrea

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek