Sport
2022-05-10

Plusz négy csapattal bővül a BL-főtábla

A jelenlegi 32 helyett 36 csapat szerepelhet a főtáblán 2024-től, valamint változik mindhárom kupasorozat lebonyolítása.

Az Európai Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága elfogadta a Bajnokok Ligájának tervezett módosításait. E szerint a 2024-2025-ös szezontól 36 csapat kerül a legrangosabb kupa főtáblájára, a csoportokat pedig egy nagy tabella váltja fel. Ebben a szakaszban nyolc meccset játszanak a csapatok, azt, hogy ki ki ellen lép majd pályára, az úgynevezett „svájci rendszer” alapján döntik el, de csak egyszer találkoznak egymással a felek, megszűnik a visszavágó. Minden csapat négyszer otthon, négyszer pedig idegenben játszik.

A ligaszakasz első nyolc helyezettje automatikusan a nyolcaddöntőbe kerül, míg a 9-24. helyezettek rájátszásban döntik el, ki kerülhet a legjobb 16 fennmaradó helyeire.

Hasonlóképp változik a másik két kupa, az Európa-liga, és az Európa-konferencialiga lebonyolítása, ezen sorozatokban viszont nem lesz rájátszás, a záróforduló után kialakuló helyezések döntenek a továbbjutásról.

A felfekvés elleni küzdelmet segíti a Rotary Klub

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek