Sport
2022-05-09

Szépen csillogó ezüstérem

A Debreceni Egyetem alakulata gólgazdag meccsen maradt alul a Haladás ellen.

A DEAC férfi futsalcsapatára történelmi meccs várt vasárnap este a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, hiszen fennállása során először játszhatott kupadöntőt. Elek Gergő legénysége az aranyéremért hazánk egyik legerősebb gárdájával, a Haladással harcolt meg.

Álomrajtot vettünk, hiszen a nyolcadik percben már 2-0-ra vezettünk. Előbb Rodrigo passzából Rácz Zsolt köszönt be, aztán egy labdaszerzést követően Harmati Tamás ünnepelhetett. A szombathelyiek mestere nem volt elégedett a látottakkal, így időt kért a két bekapott gól után. A folytatásban Szabó Ábel növelhette volna a fórunkat, de éles szögből leadott lökete nem zörgette meg a hálót. Dróth Zoltán ezúttal is sok nehézséget okozott nekünk, a kiváló center először a lécet trafálta telibe, ám nem sokkal később már pontosabban célzott. Krajcsi Bence parádés hárításaival őriztük az előnyünket, ám a 18. percben Szalmás Zoltán löketénél már ő sem segíthetett. A szünet előtt összegyűjtöttük a hatodik szabálytalanságunkat, így büntetőt kaptak a Vas megyeiek. Tóth Benedek érkezett a pályára, de Luiggi eszén nem járt túl.

A 23. minutumban Hajmási Milán bombázott a léc alá, ezzel 4-2-re módosult az eredmény. Nem sokkal később még nehezebb helyzetbe sodródtunk, mivel előbb Luiggi jelentkezett egy assziszttal, a támadást Sipos Gergő zárta le, majd Henrique emelése kötött ki a kapunkban. A nagy hátrány miatt az öt a négy elleni felállást húztuk elő. Ez a taktikai húzás egy darabig gyümölcsözőnek tűnt, mivel Harmati és Rodrigo is eredményes volt. Sajnos jobban nem sikerült megközelítenünk az ellenfelet, sőt, Henrique a felezővonal környékéről bevette az üresen tátongó kapunkat. A 8-4-es végeredményt egy sarokrúgásból Luiggi állítota be.

A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek játékosaink, hiszen a menetelésüknek köszönhetően egy szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodtak.

Férfi futsal Magyar Kupa-döntő
Haladás VSE-DEAC 8-4 (3-2)
gólszerzők: Dróth (12.), Szalmás (18.), Luiggi (19., 39.), Hajmási (23.), Sipos (28.), Henrique (28., 38.), ill. Rácz (5.), Harmati (8., 30.), Rodrigo (38.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Berecz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Legenda

Címvédés a Magyar Kupában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek