Sport
2022-05-09

Címvédés a Magyar Kupában

A Debreceni Egyetem alakulata Nagy Anikó találatával szerezte meg a legfényesebb érmet a kecskeméti final fourban.

A DEAC női futsalosai vasárnap délután a Tolnával csaptak össze a Magyar Kupa döntőjében. Quirikó Vivien tanítványai bizakodva várhatták az aranycsatát, mivel a bajnokság elődöntőjében már borsot törtek Reveland Zoltán együttesének az orra alá.

Már az aranycsata elején próbáltuk magunkhoz ragadni az irányítást, az első veszélyesebb lövést Horváth Viktória eresztette meg. Nem sokkal később Szalkai Kitti bombája a lécen csattant. Ezt követően Krascsenics Csilla volt peches, mivel a próbálkozása a kapufán csattant. Egyre nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, akadt olyan szituáció, amikor néhány másodperc alatt három lehetőség adódott előttünk, de egyikkel sem éltünk. Kiss Gréta Anett kísérlete majdnem megviccelte Torma Lillát, de kapusunkat kisegítette a léc. A szünet előtt Gajzágó Flóra járt közel a gólszerzéshez, de Vámosi Georgina blokkolt.

A második félidőt jobban indították a tolnaiak, főleg Nagy Noémi okozott kellemetlen pillanatokat. Szerencsére ezeket a momentumokat átvészeltük, aztán a 27. percben végre megszereztük a vezetést. Csapó Orsolya állította meg szabálytalanul Fülöp Diát, a szabadrúgást Horváth tűzte kapura, ezt még blokkolták, de a lecsorgót Nagy Anikó juttatta a gólvonalon túlra. A hátralévő időben igyekeztek egyenlíteni Vámosiék, ám a védelmünk stabil lábakon állt. Sovány Liza duplázhatta volna meg a fórunkat, de a kapufa kibabrált vele. A hajrában a Tolna elővette az öt a négy elleni taktikát, ám az eredmény már nem módosult.

Együttesünk 2021 után idén is kupagyőztes lett a lelkes cívisvárosi drukkerek legnagyobb örömére! Szép volt, lányok!

Női futsal Magyar Kupa-döntő
2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Nagy A. (27.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Pócsik, Nagy A., Fülöp, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Szépen csillogó ezüstérem

Ismét nyert a DVSC II.

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek