Sport
2022-05-08

Magyarország is pályázik a jövő évi jégkorong vb rendezésére

Nemzeti csapatunk hét év után jutott fel ismét a világelitbe, jövőre Szlovéniával karöltve látnánk vendégül a legjobbakat.

Négy mérkőzéséből hármat megnyerve jutott fel a magyar jégkorong-válogatott az A-csoportba, a hírek pedig arról szólnak, hogy jövőre akár hazai jégen is vendégül láthatjuk az elitet. A 2023-as vb-nek eredetileg Szentpétervár adott volna otthont, ám az ukrajnai háború miatt a nemzetközi szövetség (IIHF) elvette a rendezési jogot az oroszoktól. A tervek szerint a budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín, de érkezett egy másik, finn-lett közös pályázat is.

„A pályázaton több mint egy hónapja intenzíven dolgozunk együtt a szlovén kollégákkal. Mindkét ország kormánya tudomással bír a lehetőségről, és érdeklődéssel követi azt, az ebben a fázisban szükséges szintű támogatásukkal rendelkezünk. A mottónk szerint a különleges körülmények okos döntéseket tesznek szükségessé. Abban bízunk, hogy a jégkorongos közösség megérti, milyen fontos lehetőség ez számunkra” – hangsúlyozta a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára, Sipos Levente.

A pályázatok elbírálásáról szóló döntést május végén hozza nyilvánosságra a nemzetközi szervezet.

Helyenként 30 fok is lehet a jövő héten

Május 9-én szirénapróba

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek