Sport
2022-05-06

Elek Gergő: Az éremért keményen meg kell dolgoznunk

A szakember szerint a Debreceni Egyetem alakulata abból is előnyt kovácsolhat, hogy a legmagasabb osztályban edződik.

Nyugodtan leszögezhetjük, hogy a DEAC a magyar futsal egyik fellegvára. Ezt támasztja alá, hogy női és férfi gárdánk is a négyes döntőbe jutott a Magyar Kupában. Elek Gergő legénysége a fináléért az NB II-es Rubeolával küzdhet meg szombaton 18 órától a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. Szentes-Bíró Tamásék a final four felé vezető út során a Nyírség csapata mellett a Berettyóújfalut és az Újpestet búcsúztatták. A csömöriek a menetelésük során a DAFC Szeged, a Hidegkúti SC, a REAC és az UTE skalpját szerezték meg.

– Jó és tapasztalt játékosok alkotják az ellenfél keretét, elég csak Fekete Róbertre, Nehéz Krisztiánra, Maruzsi Mátéra vagy Temesi Norberte gondolni, de folytathatnám még a sort.

Ettől függetlenül ki lehet jelenteni, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei, és ezt a nyomást el kell bírnunk. Arra számítunk, hogy a Rubeola főleg a stabil védekezésre és a gyors ellentámadásokra fog összpontosítani, erre készülünk az edzéseken.

A másodosztály és az élvonal sebessége között nagy a különbség, amiből szintén profitálhatunk. Nagy tettnek tartom, hogy idáig eljutottunk, de az éremért keményen meg kell dolgoznunk. Sajnos akadnak gondjaink, betegség is nehezítette a felkészülésünket, emellett Berecz Rafael sérüléssel bajlódik, ám úgy gondolom, mindenki vállalja a játékot a hétvégén – hangsúlyozta Elek Gergő.

A másik ágon a Haladás a Veszprémmel csap össze. Trénerünk a Vas megyeiek továbbjutására “tenne nagyobb összeget”.

– A Hali kiemelkedik a mezőnyből, bár a kupában egy mérkőzésen bármi megtörténhet. A szombathelyiek miután biztossá vált, hogy az első helyen zárják a felsőházat, kicsit elkényelmesedtek. Kíváncsian várom, mennyire tudnak felpörögni erre a hétvégére. Reményeim szerint a két együttes jól kifárasztja egymást – mondta mosolyogva a vezetőedző.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, hosszabbítás jön, és ha a ráadásban sem lesz döntés, büntetők következnek.

Magyar Kupa-elődöntők

Haladás VSE-Veszprém Futsal
2022. 05. 07. (szombat) 15:30, Messzi István Sportcsarnok (Kecskemét)

Rubeola FC-DEAC
2022. 05. 07. (szombat) 18:00, Messzi István Sportcsarnok (Kecskemét)

A döntőt vasárnap 19.45-től rendezik meg.

ÍRTA: BIRÓ ÁDÁM 

Külföldi hallgatók az oDEonban

Csak még egy kérdés Váczi Alexával

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek