Sport
2022-05-03

Megkezdték teniszezőink a 2022-es csapatbajnokságot

Múlt hétvégén két találkozón is pályára lépett a II. osztályú DEAC-DSC a felnőtt férfi tenisz csapatbajnokságban.

Szombaton hazai pályán a budapesti Mátyásföld (MLTC) ellen vettük fel a küzdelmet és szenvedtünk 6-3-as vereséget. Szentkirályi Péternek nem sikerült elütnie a 30 év korkülönbséget, és a rutin felett a fiatalság győzött. Szabó Zoltán, ifj. Varga Ákos és Páll Marcell két-két szoros játszmában maradtak alul, míg a két egyéni győzelmünket Léka Péter és Reitmann Marcell aratta. Utóbbi játékos egyetemünk II. éves villamosmérnök-hallgatója, és Budapestről igazolt hozzánk ősszel, miután tavaly a PG Tenisz csapatát az I. osztályba való feljutáshoz segítette. A hétvégén Marci kiválóan mutatkozott be új klubjában, ugyanis 2-2 egyéni és páros mérkőzését is megnyerte a két találkozó során.

Az MLTC csapata ellen tehát 2-4-es állással vágtunk neki a párosoknak, így három győzelemre lett volna szükségünk. Végül csak egy jött össze, de szinte karnyújtásnyira volt a fordítás: a Szabó-Reitmann páros magabiztos győzelmet aratott, míg a Páll-Szentkirályi és az ifj. Varga-Nyíri Tamás duók match tie break-ban kaptak ki (8/10 illetve 7/10), nagyon szoros csatákban. Az MLTC rendkívül stabil játékkal lepte meg a mieinket, reméljük, hogy ősszel találkozunk a rájátszásban és visszavághatunk a vereségért.

Vasárnap Budakalászon vendégszerepelt a II. osztályú gárda, ahol sikerült feledtetni az első napi vereséget. Szentkirályi Péter ezúttal is top 60-as ellenfelet kapott a magyar ranglistáról, és az előző napinál szorosabb meccset játszott, de a győzelem nem sikerült. Szabó Zoltán, Nyíri Tamás, Reitmann Marcell és Szilágyi Bence magabiztosan nyertek, míg Matkó Zoltán két játszmában szenvedett vereséget. A 4-2-es vezetésről már nem engedtük ki a győzelmet a kezünkből, és végül 6-3-as összesítéssel zártuk a találkozót. A Szentkirályi-Matkó kettős 11/9-re maradt alul a döntő játszmában, a Szilágyi-Nyíri és a Szabó-Reitmann párok azonban meggyőző fölénnyel nyertek.

Ezen a hétvégén két hazai találkozóval folytatódnak a küzdelmek: szombaton Eger; míg vasárnap Fót érkezik a DEAC Sportcampusra. Mindkét összecsapás délelőtt 10 órakor kezdődik. Szeretettel várjuk a szurkolókat, teniszkedvelőket!

Hibátlanul kezdte a III. osztályú csapatbajnokságot a DEAC-DSC!

A sikeres 2021-es szezon után (magasabb osztályba jutott a II. és III. osztályú gárda is) idén tovább építjük a „piramist” és három csapattal vágunk neki a csapatbajnokságnak. A tavalyi évben már elindult az utánpótláskorú játékosok (Bencző Balázs, ifj Varga Ákos, Bányai Benedek, Szentkirályi Szabolcs) beépítése a felnőttcsapatba, amit ebben az évben is folytatni szeretnénk és a III. osztályú küzdelmek során kiemelt célunk, hogy még több fiatal illetve egyetemista játékos jusson lehetőséghez.

Ennek fényében utazott a DEAC-DSC III. osztályú csapata Nyíregyházára három egyetemistával és két 14 éven aluli játékossal a keretben. A hazai csapat gyönyörű környezetben (Bíbic Tenisz Club: új pályák, hotel, étterem, horgásztó) fogadott minket. Az ellenfél soraiban két, a mezőnyből kiemelkedő játékos (Riskó Roland és Csonka Gábor) is szerepelt, akik tavaly még egy másik nyíregyházi klub színeiben, az I. osztályú bajnokságban játszottak. Kettejük ellen nem volt esélyünk mérkőzést nyerni, viszont minden más meccsen mi hagytuk el győztesen a pályát, így 6-3-as diadalnak örülhetett fiatal csapatunk.

Barabás Bence és Szilágyi Bence egyoldalú vereséget szenvedtek, azonban a többi négy egyéni mérkőzést megnyertük. Matkó Zoltán és Máté Dominik egyetemisták magabiztos győzelmeket arattak. A 12 esztendős Orosz Bálint az első játszma elvesztése után fordított meg egy 2,5 órás mérkőzést, míg a 13 éves Daku István két szorosabb szettben diadalmaskodott. Dominik, Bálint és István első mérkőzését játszotta a III. osztályú gárdában és mindhárman kiválóan debütáltak.

A párosok közül a Barabás-Máté duó találkozott az ellenfél két legjobbjával és sima vereségbe szaladtak bele, viszont a Matkó-Daku és a Szilágyi-Orosz párok hozták a kötelezőt. A vége tehát 6-3 ide, remek kezdés, remek bemutatkozás. A hazai csapat babgulyással vendégelt meg minket a találkozó után, várjuk őket hasonló vendégszeretettel az őszi visszavágóra.

Ezen a héten szombaton Rudabányára, míg vasárnap Miskolcra utazik a csapat. Bízunk a hasonlóan sikeres folytatásban!

 

Bellér Gábor

Elhunyt Dr. Francia István, a DOTESZ elnöke

Hétvégén kimarad egy villamosmegálló

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek