Sport
2022-05-01

A DEAC visszavágott a kecskemétieknek.

Szombat este a DESOK-ban folytatódott a DEAC-Kecskemét párharc, ami az Extraliga ötödik helyéről dönt.

 Az első felvonást ellenfelünk nyerte, így hazai környezetben az egalizálás lebegett a szemünk előtt. Fodor Antal vezetőedző ezúttal sem számíthatott Gustavóra és F. Nagy Bencére, két hiányzónk a lelátóról buzdította a csapattársakat.

A meccs elején a pontatlan nyitásokkal a saját dolgunkat nehezítettük meg. 6:9-es állást követően egy 3:0-s sorozattal egyenlítettünk. Ismét futnunk kellett az eredmény után, de Kiss Imre ászával minimálisra csökkent a hátrányunk (15:16). Kezdett elúszni az első szett, Fodor Antal 18:21-nél időt kért. Sajnos a hátralévő időben nem jött össze a fordítás (21:25).

A második etapban Veres Bence keze sült, a kecskeméti edző türelme 7:4-nél fogyott el, ekkor hasznos tanácsokkal próbálta ellátni a tanítványait. A folytatásban őriztük a fórunkat, Remete László megoldásával ismét hárommal mentünk (15:12). A vendégek zsinórban öt pontot termeltek, ezzel izgalmas hajrá kezdődött (19:19), végül ezt a szakaszt Veres zárta le (25:23).

A harmadik játékrészt kiválóan indítottuk, Willian remek blokkjával duzzadt az előnyünk (5:1). Brazil kulcsjátékosunk szervái sem ízlettek a hírös városiaknak, aztán Fazekas Balázs sáncait lehetett dicsérni (13:5). Szerencsére a nagy különbség nem altatott el minket, egyre jobban leszakítottuk magunkról a vetélytársunkat (21:11). Ennek a periódusnak a végére Willian tett pontot egy kiváló nyitással.

A negyedik játszma alaphangját Remete pontja adta meg, nem sokkal később pedig 4:0-s futással léptünk meg kissé (8:4). A Kecskemét főleg a jó blokkjainak hála nyílttá tette a csatát (15:15). Willian vette hátára az együttesünket, légiósunk villanásai pedig eldöntötték a felvonást, és egyben a találkozót is.

Bagics Balázsék újabb felejthetetlen élménnyel ajándékozták meg a lelkes publikumot. A harmadik összecsapást kedd este rendezik meg a Messzi István Sportcsarnokban.

Extraliga 5. helyért, 2. mérkőzés
DEAC-Kecskeméti RC 3:1 (21:25, 25:23, 25:12, 25:22)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Stanley Jordan, David Sanborn, Billy Kilson is fellép az idei SopronDrum zenei fesztiválon

Marina Satti

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek