Sport
2022-04-26

Hetényi Zoli a ljubljanai keretben, Mihalik Gergő túl az első mérkőzésen

Alig néhány nap van még hátra a 2021-22-es, Divízió 1/A csoportos felnőtt világbajnokság kezdetéig. Válogatottunk ezúttal is nehéz küzdelmekre készül, bár a dolgunkat azért megkönnyíti némileg, hogy Fehéroroszország ellen nem kell jégre lépnünk.

A mieink a felkészülési időszakban több ráhangoló mérkőzésen is részt vettek. Április 14-én 3-1 arányban nyertünk Ukrajna ellen, öt nappal később viszont vereséget szenvedtünk a házigazda szlovénektől. Április 22-én következett egy újabb, ezúttal hosszabbításban elért siker az ukránok ellen, a felkészülési meccsek sorát 28-án Dél-Koreával szemben zárjuk.

Sean Simpson, a mieink szövetségi kapitánya az összetartás kezdetétől számos sorvariációt kipróbált, de a mezőnyemberek között még ma, 26-án is jelentős volt a mozgás. Kapusposzton ellenben esély van arra, hogy kiváló játékosunk, Hetényi Zoltán ott lesz az utazó keretben. A számításba vett kapusok közül ő nyújtotta a legstabilabb teljesítményt az Erste Ligában és a Magyar Kupában is, de az óriási tapasztalata is a beválogatása mellett szólt. Bízunk abban, hogy a vb-meccseken újra bizonyíthatja kivételes képességeit. A világbajnokságot Dél-Korea ellen indítjuk május 3-én, majd egy nappal később Livánia lesz a vetélytársunk. Május 6-án Szlovéniával találkozunk, majd 8-án Romániával szemben zárjuk a vb-t.

Az U18-as válogatottunk vasárnap már lejátszotta az elő találkozóját. A magyar győzelemmel lezárult mérkőzésen ott volt a csapatban ifjú tehetségünk, Mihalik Gergő is.

Vb-résztvevő hokisainknak sikeres szereplést kívánunk!

 

 

=MK=

Kezdődik a harc az ötödik helyért

Környezettudatos lánybúcsú-tippek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek