Sport
2022-04-24

Nem volt elég a kétgólos előny

A DEAC futballistái a békéscsabaiakat látták vendégül vasárnap délután az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás vezetőedző nem volt könnyű helyzetben, mivel sok alapemberére nem számíthatott, így a kispadon csupán öt mezőnyjátékos foglalt helyet.

A csapatok dolgát a nagy eső is megnehezítette, ettől függetlenül már az elején próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Az első félidő derekán megszereztük a vezetést, egy szögletet követően Ujvárosi Ádám a lecsorgó labdát küldte a vendégek kapujába. A szünetig még akadtak ugyan lehetőségek, de az eredmény nem módosult.

A térfélcserét követően kezezés miatt kaptunk tizenegyest, a lehetőséget pedig Sándor Tamás higgadtan értékesítette. Sokáig nem állt 2-0 az eredményjelzőn, mivel az 59. percben a lila-fehérek bebizonyították, hogy nekik is veszélyesek a sarokrúgásaik. A rögzített szituációból Szabó Csaba fejesével faragott a hátrányán a vetélytársunk. A 82. minutumban a védelmi megingásunkat Bónus Marcell büntette meg, bár azt tegyük hozzá, hogy kissé lesgyanús szituációból indult… A végjáték során megfogyatkozott a Békéscsaba, mivel Pap Szabolcsnak mutatta fel a játékvezető a piros lapot. Az emberfórunkat próbáltuk kihasználni, de újabb gól már nem született.

– Az előző héten a Kazincbarcika ellen két játékosunkat is kiállították, így még szűkebb lett a keretünk. Hét olyan futballistára nem számíthattunk ma, aki meghatározó szerepet tölt be az együttesben. A cserékkel próbáltunk frissíteni a csapaton, de azt kell mondanom, hogy ezen a találkozón a padról érkezők nem tudtak nagy lendületet adni. Olykor a rámenősséget is hiányoltam a srácokból. Kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, de nem dőlünk a kardunkba, megyünk tovább! – összegzett Sándor Tamás vezetőedző.

Második helyen álló alakulatunk május elsején a Tiszafüred otthonában vendégeskedik.

NB III Keleti csoport 32. forduló
DEAC-Békéscsaba 1912 Előre II 2-2 (1-0)
gólszerzők: Ujvárosi (25.), Sándor (57. – 11-esből), ill. Szabó Cs. (59.), Bónus (82.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág, Ujvárosi, Soltész – Lakatos, Spitzmüller, Sándor (Sárosi 73.), Rauf – Tochukwu (Sidibe 65.), Szabó L. (Jankelic 85.), Csányi (Trencsényi 73.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Nem sikerült jól a szezon utolsó bajnokija

DVSC II: Értékes pontokat szereztünk Putnokon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek