Sport
2022-04-21

Megkezdjük a bajnoki döntőt

Quirikó Vivien vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata hasznos edzőmérkőzésekkel hangolt az aranycsatára.

Nem kell már sokat várniuk a női futsal rajongóinak, hiszen szombaton 18 órától a DESOK-ban elrajtol a bajnoki döntő. Az aranyéremért a címvédő DEAC és a Budaörs küzd meg egymással, a párharc az egyik gárda harmadik sikeréig tart, némi előnyt jelenthet a csapatunknak, hogy nála van a pályaelőny. Az alapszakaszban háromszor találkoztunk a Pest megyeiekkel: szeptemberben 3-1-re nyertünk itthon, november 21-én 1-1-es remivel zárult az ütközet a budaörsi csarnokban, míg januárban ellenfelünk diadalmaskodott 2-1-re.

– Ezekből az eredményekből nagy következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen a második és a harmadik összecsapáson a sok hiányzónk miatt csak szűkös kerettel tudtunk kiállni.

 

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Budaörs olyan játékosokat vonultat fel, akik egy-egy villanással is képesek galibát okozni. Régen láttuk már a riválisunkat, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy új elemekkel készül a fináléra.

 

Fülöp Dia eltiltás miatt nem léphet pályára a hétvégén. Dia nagy munkabírású játékos, aki a védekezésből és a támadásépítésből egyaránt kiveszi a részét, így nehéz feladatnak ígérkezik a pótlása, de bízom benne, hogy megoldjuk ezt. Annak örülhetek, hogy sérülések és betegségek nem nehezítik az életünket. Mivel három siker kell az aranyéremhez, így nem hiszem, hogy akkora jelentősége lenne, melyik gárda kezdi jobban a döntőt, ugyanis a folytatásban esély nyílik a javításra. Ettől függetlenül persze mindent meg fogunk tenni a győzelemért! – jelentette ki Quirikó Vivien.

Együttesünk több mint egy hónap után bizonyíthat ismét tétmeccsen. A hosszabb szünet alatt többek között edzőmeccsekkel hangoltunk a szezon hajrájára.

 A DEAC U17-es fiú csapatával kétszer is megmérkőztünk. Az összecsapásokat nagy iram jellemezte, amihez nekünk hozzá kellett szoknunk. Összességében hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a felkészülési mérkőzéseken. A Tolna elleni elődöntőt követően néhány nap pihenőt kaptak a lányok, ugyanis érződött rajtuk a fáradtság. A kisebb pauzát követően fokozatosan növeltük az edzések intenzitását, ezen a héten pedig már főleg a taktikai elemek gyakorlására összpontosítunk – mondta a vezetőedzőnk.

Fontos információ a drukkereknek, hogy a finálé első meccsét is ingyen tekinthetik meg a DESOK-ban.

Bajnoki döntő 1. mérkőzés
DEAC-Budaörs-Endo Plus Service
2022. 04. 23. (szombat) 18:00, DESOK

Terelőútvonalon a 12-es és a 14-es járatok

Hallgasd vissza!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek