Sport
2022-04-19

Eseménydús napokon vannak túl a DEAC lovasai

Az idei húsvétot Bábolnán ünnepelte a magyar díjugratósport színe-java, itt rendezték ugyanis a Grand Prix-t, amelyen több száz magyar ló és lovas versenyzett. A DEAC három kiválósága, Szabó Gábor, Szabó-Máriás Sára és Fábián Johanna is rajthoz állt a négynapos viadalon.

Csütörtökön a kvalifikációs számokban Szabó Gábor a 6 éves Quelle Action VDS-sel 120 centiméteren, míg Szabó Máriás Sára és Medál 130 centiméteren győzött bravúros lovaglással.

Pénteken Fábián Johanna és Chabal remekeltek, ugyanis 130 centiméteren lettek negyedik helyezettek a népes felnőttmezőnyben. Szabó Gábor Quelle Action VDS-sel 120 centiméteren éppen csak lemaradt a dobogó legfelsőbb fokáról, majd délután 140 centiméteren a felnőtt GP-kvalifikáción megismételte az eredményt Chacrinue nevű lovával.

Szombaton Fábián Johanna másik lovával, Katinkával hibátlan, gyors pályával a negyedik helyet szerezte meg 120 centiméteren a gyermek GP-kvalifikációban, majd este ugyanezt az előkelő pozíciót sikerült elérnie Szabó Gábornak és Chacrinue-nak a felnőttek között.

Vasárnap a GP-döntők következtek minden korosztály számára. Délelőtt Fábián Johanna és Katinka kezdték a sort, és egy verőhibával a 4. helyen végeztek a legjobbak versenyében 125 centiméteren. Ezt követően az U25 kategóriában, 135 centiméteren Szabó-Máriás Sára és Medál hibátlan alappályával, majd egy remek, gyors hibátlan összevetéssel szintén a 4 helyen zárt. A nap főszáma a 150 centiméteres felnőtt GP volt, ahol Szabó Gábor Chacrinue nevű lovával indult (mivel Mezőhegyes Chabala már Németországban van, ahova lovasa hétfőn követte őt, és hétvégén egy rangos nemzetközi versenyen képviselik hazánkat), és az 5. helyet szerezte meg a döntőben, ami szép teljesítmény, mivel a ló hosszabb sérülése után nemrég tért vissza a pályára.

A DEAC versenyzői számára a következő hetek nagyon sűrűn telnek majd. Johannáért a hétvégén a csehországi nemzetközi versenyen izgulhatunk, ahova edzőjével, Szabó-Máriás Sárával utazik ki szerdán a magyar utánpótlás-válogatott tagjaként, Gábor pedig Hagenben három lóval vesz részt egy rangos versenyen, ahol Nyugat-Európa legjobb lovasaival küzd majd 140-150 centiméteres magasságon.

Beszélgetés Makóné Fogarasi Hajnival

Traccs Zacher Gáborral

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek