Sport
2022-04-17

Hősies pontszerzés

A DEAC futballistái igazi csúcsrangadón bizonyíthattak vasárnap délután, hiszen a listavezető kazincbarcikaiakkal csaptak össze idegenben.

A feljutásra törő borsodiak kiemelkednek ebből a mezőnyből, ezt tükrözi, hogy a mai bajnoki előtt csupán háromszor nem diadalmaskodtak az NB III Keleti csoportjában. Október közepén mi sem bírtunk az éllovassal, amely 4-1-re diadalmaskodott a DEAC Sportcampuson, bár azt tegyük hozzá, hogy akkor vitatható bírói döntések sújtottak bennünket…

Már a második percben szögletet végezhettünk el, bár Fila Károlynak nem kellett védenie. A másik oldalon Keményffy próbált kilépni, de sikerült lefékeznünk őt. Nem unatkoztak a hazai védők sem, egyszer Dvorschák Gábornak, egyszer pedig Ur Lászlónak kellett tisztáznia. A folytatásban Székely Krisztián és Ádám Ferenc előtt adódott lehetőség, ám az eredmény nem módosult. A szünethez közelítve Bidzilya és Szabó is megdolgoztatta Filát, mindkét alkalommal hárított a barcikai kapuvédő. Aztán a 45. minutumban nagyon nehéz helyzetbe sodródtunk. Komoly csetepatét követően Sándor Csaba játékvezető Orosz Marcellt és Bidzilyát is kiállította, vagyis kilenc emberrel folytathattuk az összecsapást.

Kettős emberhátrányban egyértelműen a stabil védekezésre próbáltunk összpontosítani. Nem meglepő, hogy a Kazincbarcika birtokolta többet a labdát, de nem igazán találta a rést a hátsó alakzatunkon. Ugyan nagyon lassan teltek a percek, ennek ellenére egyre közelebb kerültünk a pontszerzéshez. A 81. minutumban Süttő beadása után Pálinkás fejelt, de Tóth Dániel fogta a próbálkozást. A hajrában kettős cserét hajtott végre vezetőedzőnk: Sidibe és Csányi Ádám érkezett a játéktérre, ők is kivették a részüket a bravúros döntetlenből.

– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ekkor többször is labdát szereztünk az ellenfél védőharmadában. Aztán a szünet előtt két játékosunk is pirosat kapott. Talán jó döntést hozott a bíró, bár azt nem értem, hogy a barcikai labdarúgó miért úszta meg az esetet csak sárgával… A hosszabbításokkal együtt ötven percig futballoztunk kilenc emberrel, ami nem egyszerű feladat. Le a kalappal a fiúk előtt, hősies teljesítményt nyújtottak! – összegzett Sándor Tamás vezetőedző.

Második helyen álló gárdánk jövő vasárnap a Békéscsaba II-t látja vendégül.

NB III Keleti csoport 31. forduló
Kolorcity Kazincbarcika SC-DEAC 0-0
Kiállítva: Bidzilya (45.), Orosz (45.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág, Ujvárosi, Orosz – Lakatos, Soltész, Sárosi (Sidibe, 82.), Rauf – Bidzilya, Szabó L. (Trencsényi, 71.), Sándor (Csányi, 82.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

 

Locsolás

Kádár Tamás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek