Sport
2022-04-12

Debreceni bronz a Medikus Kupáról

Harmadik helyen végeztek a Debreceni Egyetem medikusai a hazai orvostudományi egyetemek sportcsúcseseményén, a hétvégén megrendezett 49. Medikus Kupán. A viadalt hagyományosan a négy hazai orvosképző intézmény részvételével rendezték meg Pécsett.

A Debreceni Egyetem (DE), a Semmelweis Egyetem (SE), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvostanhallgatói versenyeztek a 49. Medikus Kupán, amelyen összesen öt sportágban, kispályás labdarúgásban, kézilabdában, röplabdában, kosárlabdában és vízilabdában mérték össze ügyességüket, tudásukat a hallgatók.

A Debreceni Egyetem medikusai női és férfi kosárlabdában, valamint férfi röplabdában a második, férfi és női kézilabdában, női röpiben és férfi vízilabdában a harmadik helyet szerezték meg. Jutott még egy negyedik pozíció férfi kispályás futballban. Ez összességében egy szépen csillogó bronzérmet eredményezett a DE hallgatóinak a Medikus Kupán.

A hétvégi viadalon sokan PTE-címvédést jósoltak, miután a megmérettetést Pécsett rendezték, ám az összesített pontversenyt végül magabiztosan a Semmelweis Egyetem hallgatói, a fővárosi medikusok nyerték, míg a PTE-s hallgatóknak meg kellett elégedniük a második hellyel.

Az esemény fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, Miseta Attila, a PTE rektora, Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Péterffy Attila, Pécs polgármestere volt.

A 49. Medikus-kupa egyetemek közötti összesített pontversenyének végeredménye:

I. Semmelweis Egyetem

II. Pécsi Tudományegyetem

III. Debreceni Egyetem

IV. Szegedi Tudományegyetem

Erős mezőnyben is az élen

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek