Sport
2022-03-26

Nagy fordítás Jakus Lili vezérletével

A Debreceni Egyetem alakulata kétgólos hátrányból állt fel.

A DEAC női futballistái pénteken a stabil középcsapatnak számító Gyula otthonában vendégeskedtek. A hazaiak letámadással próbálkoztak, de ezzel nem igazán gyűlt meg a bajunk. Hamar átvettük az irányítást, és sorra dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, de a befejezésekbe sajnos rendre hiba csúszott. Aztán a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, mivel a gyulaiak tizenegyeshez jutottak, a lehetőséggel pedig Csanálosi élt a 32. percben.

A szünet után ismét többször okoztunk veszélyt az ellenfelünk kapuja előtt, de az egyenlítés nem jött össze. A 74. minutumban Sovány Dorinát nem tudtuk szerelni, ő pedig megbüntette ezt. A lefújásig még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, ez pedig sikerre vezetett. Jakus Lili két szélről érkező beadásnál a legjobb megoldást választotta, így a 77. percben 2-2 állt az eredményjelzőn. A végén megint Jakust lehetett kiemelni, mivel egy jó indítást követően elpasszolta a játékszert a kapus mellett.

– A meccs első felében elég könnyelműen futballoztunk, többször fegyelmezetlenek voltunk, ezzel pedig a saját dolgunkat nehezítettük meg. Amikor kétgólos lett a hátrányunk, akkor is bíztam a fordításban. Természetesen örülök a győzelemnek, de a lányoknak elmondtam, hogy a folytatásban ilyen teljesítmény nem fér bele. Jakus Lili természetesen dicséretet érdemel, mellette a középpályásaink és Komlós Lilla dolgozott sokat ezért a három pontért – összegzett Krascsenics Csilla vezetőedző.

Együttesünk legközelebb április 9-én lép pályára az NB II Keleti csoportjában, ekkor az egrieket fogadja.

NB II Keleti csoport a 16. fordulóban elmaradt mérkőzés pótlása
Gyulai Amazonok-DVSC-DEAC 2-3 (1-0)
gólszerzők: Csanálosi (32. – 11-esből), Sovány (74.), ill. Jakus (75., 77., 90.)

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

Folyamatosan bővül Debrecen kerékpárút-hálózata

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek