Sport
2022-03-17

Sorsdöntő rangadó a címvédő otthonában

A listavezető Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely gárdájához látogat a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata az NB I. A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Berényi Sándor együttesének továbbra is saját kezében van a sorsa a felsőházba jutást illetően, de hogy ez így is maradjon, a szombaton 18 órától kezdődő összecsapáson bravúrgyőzelemre lesz szüksége a Arena Savariaban.

A válogatott szünet után hozta a kötelezőt a Debreceni Egyetem alakulata, a sereghajtó Paks ellen aratott nyolcpontos sikerével pedig továbbra is a középszakasz felsőházát jelentő ötödik helyen áll a bajnokságban. Az első ötbe kerüléshez a cívisvárosiaknak maguk mögött kell tartaniuk közvetlen riválisaikat, ami biztosan csak akkor sikerül, ha a hátralévő két fordulóban győztesen hagyják el a parkettát, minden más esetben az ellenfelek eredményeit is be kell vonni a képletbe. A papírformát tekintve szinte biztosan mindkét fellépés során kellenek majd a bajnoki pontok, hiszen a hajdúságiakhoz hasonlóan 13-11-el álló Alba Fehérvárra két nyerhető hazai vár az Oroszlány és a Szeged ellen.

A Falco ezzel szemben már biztosan megnyerte az alapszakaszt, ám korántsem érdektelen számukra a szombati összecsapás, hiszen a középszakaszba minden győzelmet és vereséget visznek majd magukkal a csapatok. Ami a DEAC malmára hajthatja a vizet, hogy a vasiak komoly terhelés alatt állnak az utóbbi időben, hiszen a bajnoki szünetben válogatottjaik világbajnoki-selejtezőkön szerepeltek, míg a Bajnokok Ligája miatt heti két megmérettetésnek, és rengeteg utazásnak vannak kitéve. Legutóbbi nemzetközi összecsapásukon mindenesetre nem tűntek fáradtnak, olyannyira, hogy a nagyon komoly játékerőt képviselő Strasbourg otthonában csak hosszabbításban maradtak alul.

Bizakodásra adhat okot a két csapat legutóbbi randevúja, hiszen decemberben 90-88-ra nyerni tudott a DEAC a Nagyerdőn. A szombati rangadó esélyese ennek ellenére a házigazda, hiszen amellett, hogy 21-3-as mérleggel büszkélkedhetnek, rendkívül beszédes, hogy ők dobták a bajnokságban eddig a legtöbb pontot, és ők is kapták a legkevesebbet. Mindezek ellenére nem teljesen lehetetlen a küldetés Tóth Ádámék számára, de ehhez biztosan az idei szezon eddigi legjobb produkciójára lesz majd szükségük.

Bettiék új dallal érkeznek!

Artem Odincov

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek