Sport
2022-03-12

Ujvárosi Ádám: sokatmondó a legutóbbi két győzelmünk

A fiatal védő szerint ha a Debreceni Egyetem alakulata megfelelően sáfárkodik a lehetőségeivel, újabb győzelmet arathat.

A DEAC futballistái az előző két meccsüket magabiztosan nyerték meg az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás tanítványai előbb a Putnokot 6-0-ra, majd a Jászberényt 4-0-ra verték. A harmadik helyen álló együttesünk vasárnap 14 órától a Füzesgyarmat otthonában folytathatja a jó sorozatát. Ellenfelünk ugyan csak a 11. pozíciót birtokolja, ennek ellenére hat forduló óta veretlen, bár azt is tegyük hozzá, hogy négy döntetlen mellett mindössze kétszer diadalmaskodott.

– Azt szokták mondani, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és mi ehhez akarjuk tartani magunkat.

 

Abban biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű dolgunk a hétvégén, de csapatmunkával és jó helyzetkihasználással lehet esélyünk a három pont megszerzésére. A füzesgyarmatiak bátran belemennek a párharcokba, emellett megpróbálják ráerőltetni az akaratukat az ellenfelekre, ezt nem engedhetjük meg nekik.

 

A legutóbbi két sikerünk sokat elárul a formánkról, nincs baj az önbizalmunkkal sem – nyilatkozta Ujvárosi Ádám.

A 21 éves labdarúgó a téli átigazolási szezonban érkezett csapatunkhoz. A szakmai stáb eddig négy bajnokin vetette be Ujvárosit, aki otthonosan érzi magát a klubunkban.

– Azt sejtettem, hogy a beilleszkedés nem okoz majd problémát, hiszen sok csapattársamat már régebbről ismertem. Valóban hamar felvettem a ritmust, a srácok nagyon segítőkészek voltak. A felkészülést némi lemaradással kezdtem, de a tavaszi rajtra utolértem magam, hála a sok pluszmunkának. A háromvédős rendszer eleinte kicsit fura volt, de azt érzem, már sikerült megszoknom – mutatott rá a fiatal bekk, akit a Vasas adott kölcsön nekünk.

NB III Keleti csoport 25. forduló
Füzesgyarmati SK-DEAC
2022. 03. 13. (vasárnap) 14:00, Lázár Gyula Városi Sporttelep

Fotó: Derencsényi István

 

Bea Johnson könyvajánló

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek