Sport
2022-03-07

Aranyeső a női országos bajnokságon

A női tornászok számára szombaton rendezték a fővárosban a II. osztályú Budapest-Vidék felnőtt-, ifi- és serdülőbajnokságot, amelyen kiváló teljesítményt nyújtottak a DEAC versenyzői.

A Debreceni Egyetem női tornászai számtalan éremmel gazdagodtak a hétvégi megmérettetésen. Csapatban nem volt a DEAC-nál jobb, míg Dandé Csenge az egyéni összetett mellett ugrásban, korláton és talajon is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Purguly Zsuzsanna  egyéniben negyedik, ugrásban második lett, és szintén kiemelkedően teljesített Lakatos Léna, aki gerendán a második helyen végzett. Büszkék lehetünk Lajtai Tímeára is, hiszen korláton bronzérmet szerzett.

A kisebbeknél is sok szép siker született, nagyrészt olyan versenyzőink révén, akik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolájának tanulói. Néhány hete még a diákolimpia versenyein nyújtottak kimagasló teljesítményt, most pedig a bajnokságon is kitettek magukért.

A csapat edzője, Antal Mária elmondta, hogy a sok munkának meglett az eredménye, a lányok nagyon szépen versenyeztek és kiváló eredményeket értek el. Külön öröm, hogy egyéni összetettben mind a három korosztályban debreceni lányok nyakába akasztották az aranyérmet.

Eredményeink, felnőtt
Csapat
1. DEAC (Lakatos Léna, Rácz Eszter, Lajtai Tímea, Purguly Zsuzsanna és Dandé Csenge)

Egyéni
Összetett
1. Dandé Csenge
4. Purguly Zsuzsanna

Ugrás
1. Dandé Csenge
2. Purguly Zsuzsanna

Korlát
1. Dandé Csenge
3. Lajtai Tímea

Talaj
1. Dandé Csenge

Gerenda
2. Lakatos Léna

Ifjúsági
Második lett a Milánik Jázmin, Simándi Viktória, Szigethy Dóra, Ludman Eszter, Nagy Lili és Szigethy Lili összeállítású csapat.

Egyéni
Összetett
1. Nagy Lili
5. Szigethy Dóra

Gerenda
1. Nagy Lili

Talaj
1. Nagy Lili
2. Ludman Eszter

Serdülő
Első lett a Tajthy Léna, Kappelmayer Kitti, Győrfi Lilla, Litauszky Aliz összeállítású csapat.

Egyéni
Összetett
1. Győrfi Lilla
2. Kappelmayer Kitti
6. Tajthy Léna

Ugrás
1. Győrfi Lilla

Gerenda
3. Kappelmayer Kitti

Talaj
3. Kappelmayer Kitti

Korlát
2. Tajthy Léna

Ugrás
3. Tajthy Léna

Edzők: Antal Mária, Oláh Ádám.

Szilágyi Gábor

Az evés pszichológiája

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek