Sport
2022-03-06

Ismét előnyhöz jutottunk

E hét szombaton délután a Debreceni Jégcsarnokban a harmadik meccsel folytatódott a DEAC és az UTE negyeddöntőinek sorozata. Az egyetemisták összeállítása az előző találkozóhoz képest nem változott, míg a liláknál a valószínűleg sérült Robichaud-ot Lászlóffy váltotta fel.

A mérkőzés első buliját elvitték a vendégek, majd be is fejezték az akciót, Kiss Patrik lövése éppen elcsúszott a gólvonalig. A srácok eléggé nehezen dolgozták fel a történteket, de bő négy perc után sikerült regenerálódniuk. Öt perc után már beszorítottuk a védőharmadukba a vendégeket, megvoltak a lövések is, de minden kipattant a jó kezdő Rajnáról. Ezután nagyot brusztoltak a küzdő felek a mezőnyben, de emellett mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. 14.55-nél Kiss Patrik játszotta tisztára volna magát, Kloz szerelte 2 perc ellenében, de az emberhátrány java részében mi támadtunk. 04.29-nél Daleckyt csúnyán leterítették a sarokban, a debreceni csatárt le kellett támogatni a pályáról. Az újpestiek elkezdtek keménykedni, míg a játékvezetők eléggé elnézően kezelték a palánk melletti atrocitásokat.

A 2. játékrész mezőnyjátékkal kezdődött, majd 20.51-nél Turcotte és Kovács Sebestyén csapott össze, mindketten 2 percig pihentek a büntetőpadon. 22.10-nél Berta és Molnár Dávid 2 az egyre indultak el, Berta csinált egy passzra utaló mozdulatot és Rajnát becsapva a hálóba vágta a pakkot. Nem sokkal a gól után Bertát állították ki, megfejtendő, hogy miért, majd 29.07-nél Turcotte következett. A srácok nehézségek árán bekkelték ki a büntetésperceket, Hetényi Zoli nem egyszer nagy bravúrral védett. 29.47-nél Kloz nagy passzával Molnár Dávid viharzott el és betalált, ne felejtsük el, emberhátrányból! 33.25-nél Kovács Sebestyént vitték ki a játékvezetők, 34.06-nál ismét Berta villogott és értékesítette Vokla átadását. A 2. etapban kiválóan, szemre is tetszetősen hokiztak a mieink, nem véletlenül léptek el két találattal.

Jól kezdtük a 3. harmadot, 43.01-nél a nagy formában hokizó Berta lövése Rajnáról bepattant, ezzel a csapatkapitány mesterhármast jegyzett. Az újpestiek nem adták fel, nagy csata folyt a jégen, valamivel ritkábban jöttek a nagy helyzetek.48.15-nél Just került a büntetőpadra, de a védőink figyelme lanyhult kissé és Suter betalált emberhátrányból. 17 másodperccel később Sági visszaállította a három gólos különbséget. Keményedett a küzdelem, az 56. percben Coatta, az 58. perc elején Sági ült ki. 57.04-nél Sági és Stadel csapott össze, mindketten 5+20 percet kaptak, a verekedést a közönség nagy örömére a debreceni srác „nyerte.” 57.44-nél Novotnyt is kiszórták, a lila-fehérek pedig időt kértek. 59.07-nél Just révén be is találtak, de ez semmit nem változtatott meg, a mieink nyertek.

A kicsit figyelmetlen kezdés után a mieink gyorsan magukhoz tértek és az újpestieket fölé kerekedtek, akik a 2. harmadtól már nem tudták hatékonyan   kontrollálni a mérkőzést. Hetényi Zoli ismét komoly támaszt nyújtott a csapatának, de méltó társa volt Berta Ákos is, aki mesterhármast szerzett.  A vasárnapi találkozó sok tekintetben vízválasztó lehet, reméljük, hogy a mieinknek sikerül folyamatosan és keményen fókuszálni, de bízunk Jan Dalecky gyors felgyógyulásában is.

Kecskeméti Áron másodedző az alábbi nyilatkozatot adta.

– A meccs előtt György József vezetőedző arra hívta fel a srácok figyelmét, hogy erős kezdés kell, ehhez képest rögtön az elején hátrányba kerültünk. Utána viszont uralni tudtuk a meccset, Hetényi Zoli tartást adott a csapatnak hátul, főleg a második harmadban, amikor nagyon kellett. Ezekre büszkék vagyunk, de sokáig nem szabad ünnepeltetni magunkat, hiszen holnap új meccs kezdődik, és ha most nagyon megnyugszunk, az rosszul sülhet el. Az lesz a célunk, hogy az ellenfelünk ne tudja visszaszerezni a pályaelőnyét, hanem mi menjünk 3-1-gyel Újpestre.

2022.03.05. 14.05 Debreceni Jégcsarnok
EL 239
DEAC – UTE 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)
Gólszerzők: Berta (3), Molnár D. és Sági, illetve Kiss P., Suter és Just 

=Müller Károly=

Fotók: Vörös Dávid/UTE

 

Magyarország orvosképzésének minősége a legmagasabb nemzetközi szintnek is megfelel

Valakiknek ki kell esni

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek