Sport
2022-02-22

Tornagyőzelemmel kezdte a 2022-es versenyszezont Páll Noel!

A január közepén zárult átigazolási időszakban csatlakozott a DEAC teniszcsapatához Páll Noel, aki a nyíregyházi Tenisz Park Sportegyesülettől került hozzánk. A 2004-es születésű játékos sokszoros korosztályos országos bajnok (mind egyéniben, mind párosban) és évek óta az utánpótlás-válogatottat erősíti.

Átigazolása hatalmas (és remélhetőleg hosszabb távú) erősítés a felnőttcsapat számára. Jelenleg Máthé Gábor (24. hely) mellett Noel (25.) is a TOP30 tagja a magyar felnőtt rangsorban. Legutóbb 2008-ban volt példa arra, hogy megyénknek két ilyen szintű játékosa legyen, érdekesség, hogy Solymosi Nándor mellett Máthé Gábor már akkor is tagja volt a hazai elitnek.

Noel versenynaptárában az elmúlt években a korosztályos megmérettetések mellett egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a felnőtt versenyek is, így állhatott elő az a szokatlan helyzet, hogy jelenleg előrébb jegyzik a felnőtt rangsorban (25.), mint a korosztályos, U18-as ranglistán (42. hely).

A szerényebb rangsor azonban nem akadályozta abban, hogy a múlt hétvégén megrendezett kiemelt (I. kategóriás) U18-as versenyt megnyerje Mogyoródon. A verseny erősségét mutatja, hogy a 33 fős mezőnyben korosztályának 5 Top10-es játékosa is az indulók között volt, kettejüket épp Noel győzte le a tornagyőzelem felé vezető úton.

Tavaly ősz óta ez volt Noel első versenye és ha volt is benne némi drukk az elején, ez az eredményen nem látszódott meg, mert gyors győzelemmel abszolválta az első kört (6/2, 6/0 Sárközi Richárd, U18-as rangsor 20.). A legnehezebb meccset Kisantal Botonddal (6.) játszotta, akit match tie break 10/7-re győzött le. A negyeddöntőben egy másik nem kiemelt játékos (Grossmann Maxim Noel, 34.) várta, de neki sem sikerült megnehezítenie Noel dolgát (6/4, 6/0). Az elődöntőből játék nélkül jutott a döntőbe, mert Hornung Gábor (8.) feladta a mérkőzést. A döntőben pedig Liszka Mártonnal (7.) találkozott és Lippai Zoltán, edző szerint Noel talán a torna legmagabiztosabb játékát mutatta be és meggyőző győzelmet aratott 6/3, 6/1 arányban.

Bár a versenyt salakon rendezték, mégis fontos állomás volt a felnőtt Országos Bajnokságra való felkészülésben. Az OB (Pécs, keménypálya) főtáblája szerdán (február 23-án) veszi kezdetét és a DEAC két játékosa is a mezőnyben van. Noel egy selejtezőből érkező ellenféllel kezd, míg Máthé Gábor, aki a verseny 8. kiemeltje, Szappanos Mártonnal mérkőzik meg. Ha mindkét teniszezőnk továbbjut, akkor egymással küzdhetnek meg a 2. fordulóban, ami egyben azt is jelentené, hogy biztosan lesz DEAC-os a negyeddöntőben.

„Egyetemre megy” a Krones

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek