Sport
2022-02-20

Nagy küzdelemben alulmaradtunk

Mindent megtett a DEAC kézilabdacsapata a pontszerzés érdekében, ám a végén a vendégek örülhettek.

Újabb nehéz megmérettetés várt a Debreceni Egyetem kézilabdázóira, akik a második helyen álló Békési FKC együttesét fogadták az NB I/B alapszakaszának 15. fordulójában. Mindkét együttes hetek óta küzd azzal a problémával, hogy betegségek és sérülések miatt tartalékosan tud kiállni, emiatt az eredmények sem a terveknek megfelelően alakultak.

Nagy elánnal kezdtek a vendégek, a 9. percben már 5-2-re vezettek. Innen sikerült felállnunk, és a 14. percben előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, sőt a szünetre háromgólos előnnyel mehettünk.

A második játékrészt a mieink kezdték jobban, a 33. percben 16-11-et mutatott az eredményjelző, ám ezt követően alaposan megtorpantunk, és közel hét percen keresztül nem szereztünk gólt. A békésiek nyitott védekezése nem feküdt a mieinknek, nehezen találtuk a rést, és a vendégek felzárkóztak egy gólra. A lelátón ülők végig buzdították játékosainkat, akik hatalmasat küzdöttek, még kettős emberhátrányban is eredményesnek bizonyultak. Közben a játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, feszült volt a hangulat a lelátón és a pályán egyaránt. A 49. percben visszavették a vezetést a viharsarkiak, és már nem is engedték ki a kezükből, 25-22-re megnyerték a találkozót.

A vereség miatt a DEAC az utolsó előtti helyre csúszott. Még három mérkőzés van az alapszakaszból, a következő bajnokit egy hét múlva a Salgótarján ellen vívjuk hazai pályán.

TOVÁBBI FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

NB I/B, 15. forduló
DEAC – Békési FKC 22-25 (14-11)

DESOK. Vezette: Fiber, Herbák.
DEAC: Boros – Gidai 1, Rédei 4, István P. 3 (1), Hornyák, Bíró Á. 5, Illés 1 (1); Mándi, Fülöp 2, Mucza 6, Kathi, Szolnoki, Péter D., Mórucz, Fábián, Dobos

Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/4, ill. 3/4

Trubadúr

Peking 2022

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek