Sport
2022-02-17

Már pontokért lépnek pályára megyei csapataink

Hétvégén a 16. fordulóval folytatódik a megyei első osztályú bajnokság, a tavaszi nyitányon a kis DEAC hazai környezetben, míg a DASE idegenben lép pályára.

A DEAC II derbivel nyitja a tavaszi sorozatot, Katona László tanítványai szombaton a városi rivális DSC-SI csapatát fogadják. Míg a mieink a hatodik, addig ellenfelünk a tizedik pozícióból várhatja a hétvégi párharcot.

Legutóbb a bajnoki rajton találkoztunk a sportiskolásokkal, akkor nem született gól. Bár a mostani összecsapásnak csapatunk az esélyese, ám városi derbiről lévén szó, akár borulhat a papírforma. Az mindenesetre jó előjel, hogy a felkészülési mérkőzésekből ötöt megnyertünk, egy pedig döntetlenre végződött. Az is bizakodásra ad okot, hogy Karikás Krisztián személyében rutinos játékossal erősödött a keret, ezáltal stabilabbá válhat a védelem.

Fontos lenne a jó rajt, ami nagy lökést adhat a folytatásra, ráadásul begyűjtve a három pontot, akár egy hellyel feljebb léphet a táblázaton csapatunk, szerencsés esetben az üldözőkkel szemben is megnyugtató előnyre tehetnénk szert.

DEAC II–DSC-SI

02.19. 14:00, Böszörményi úti Campus

Nehéz próbatétel vár a DASE fiatal csapatára szombaton, Kovács Miklós legényei ugyanis az idei szezonban jól teljesítő Kaba otthonába látogatnak. A cukorgyáriak 10-2-3-as mérleggel, a 3. helyről várják a tavaszi folytatást, míg a mieink 6-2-7-es mutatóval a 7. pozícióból folytathatják a bajnoki sorozatot.

Ha a táblázatra nézünk, azt mondhatjuk, hogy a vendéglátóink a párharc esélyesei, de a bajnoki nyitányon már sikerült legyőzni a Kabát, remélhetőleg ezúttal is az akkori forgatókönyv szerint alakul a mérkőzés. Az is bizakodásra adhat okot, hogy a másik élcsapat, a Monostorpályi ellen is sikerült begyűjteni a három pontot. Nincs tehát előre lefutva a mérkőzés, a mieink képesek arra hogy meglepetést okozzanak és akár három egységgel gazdagodva térjenek haza Kabáról.

Kabai Meteorit–DASE

02.19. 14:00, Kabai Sportpálya

A házasságkötések száma Debrecenben is emelkedett

Elkészült az idei költségvetési tervezet

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek