Sport
2022-02-16

Hoztuk a kötelezőt

A Debreceni Egyetem alakulata magabiztosan győzte le az újoncot.

A DEAC női futsalosai kedden pótolták a Csepel elleni mérkőzést, amely január végén betegségek miatt elmaradt. Ellenfelünk volt a pályaválasztó, de a két klub megegyezése alapján a DESOK-ban feszültek egymásnak a felek.

Ahogy arra számítani lehetett, az egész meccsen mi voltunk fölényben. Az első komolyabb lehetőség Nagy Anikó előtt adódott, de ebből nem született gól. Ezt követően Üveges Katalin lövése megpattant az egyik csepelin, a labda végül a kapufát érintette. Sokáig nem módosult az eredmény, aztán a szünet előtt kétszer is bevettük vetélytársunk kapuját. Előbb Czégény Zsuzsánna passzát követően Üveges Katalin használta ki, hogy kicsit fellazult a vendégek hátsó alakzata. Majd Gajzágó Flóra ellopta a játékszert az egyik védőtől, aztán a lökete megzörgette a hálót. Ellenfelünk főleg a stabil védekezésre összpontosított, így Torma Lillának nem igazán akadt dolga az első félidőben.

A térfélcsere után sem változott a helyzet, ismét főleg a vendégek térfelén zajlott a küzdelem. A 26. percben Nagy Anikó is beköszönt, 20 éves játékosunk a lécről lepattanó labdát küldte a gólvonalon túlra. Hat minutummal később Pócsik Lívia centerezésébe balszerencsésen ért bele Kókai Krisztina, ezzel már néggyel vezettünk. A végeredményt az a Horváth Viktória állította be, aki talán az összecsapás legszebb találatát szerezte: a felezővonal környékéről indult meg, egy finom csellel becsapta a védőjét, végül kipókhálózta a bal felsőt. A végéhez közeledve felbátorodtak Kincses Ernő tanítványai, de a szépítés nem jött össze nekik.

 Ez a mérkőzés – leszámítva az elejét – sokkal jobban tetszett, mint a néhány nappal ezelőtti TFSE elleni. A védekezésünk nagyrészt rendben volt, támadásban pedig hatékonyabbak voltunk. Hiányérzetünk abból a szempontból lehet, hogy ma is sok helyzet kimaradt. Mindenki kapott lehetőséget, és mindenki kivette a részét a győzelemből – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Együttesünkre szombaton jóval nehezebb ütközet vár, hiszen a Tolna érkezik a csarnokunkba.

NB I 12. forduló
Csepel Utánpótlás SE-DEAC 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Üveges (18.), Gajzágó (19.), Nagy A. (26.), Kókai (32. – öngól), Horváth V. (35.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Nagy A., Horváth V. Cserék: Pócsik, Krascsenics, Fülöp, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: Derencsényi István

 

 

8883 az új fertőzött és elhunyt 97 beteg

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek