Sport
2022-02-15

Hári Norbertre műtét vár

Február 14-ét írjuk, a Jégcsarnokban a szokásos a hangzavar, én azonban inkább a konditeremből próbálok előkeríteni egy gyengélkedő játékost. Hári Norbi éppen a napi edzésprogramját végzi, egyfajta gyógytornát, komoly sérülése miatt módjával persze.

Ha jól emlékszem, ez a sérülés nem újkeletű dolog…

H.N.: A 2020-21-es szezonban történt az eset. A Brassó elleni meccsen kaptam egy ütközést a hátam mögül, mire kiugrott a vállam és ez megismétlődött az idén két alkalommal is. Reménykedtünk, hogy felépülhetek, az új évben játszottam is néhány mérkőzést, de a vállam csak nem bírta a terhelést, még a kupadöntőn sem tudtam beszállni.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

H.N.: Nem örülök, de már elfogadtam, hogy műtétre lesz szükség. Jelen pillanatban a lehetséges időpontok kiválasztása a legfontosabb teendő. Számomra az lenne a legjobb, hogy minél hamarább túl lehetnék rajta. A gyógyulási idő eléggé hosszadalmas, az orvosok szerint 3-4 hónapra lehet számítani.

Úgy emlékszem, hogy a múltban nem voltál sérülékeny játékos…

H.N.: Ez így is van, ezért is szeretnék mihamarább megszabadulni ettől a problémától. A műtétet a Kenézyben csinálják meg, azért döntöttünk így, mert közel van és rendelkezésre áll a magas szintű orvosi háttér.

A lábadozás idejét Debrecenben akarod eltölteni, vagy Svédországban?

H.N.: Úgy gondoltuk, hogy itt maradunk. Én 2014 óta a szó szoros értelmében hazajárok Debrecenbe, most pedig már a kis családom is velem van, nem lesz hiányom semmiben, a rehabilitációt is tudom csinálni.

Szerintem jól döntöttetek. Remélem, amikor legközelebb találkozunk, már komplikáció nélkül túl leszel a vállműtéten, és gőzerővel készülődsz a következő szezonra!

Müller Károly

Rudolf Péter

Oktatás – Informatika – Pedagógia

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek