Sport
2022-01-16

Kiváló játékkal nyert a DEAC

A szombat délutáni összecsapásukat megelőzően, az egyetemista srácok január 4-én játszottak bajnoki mérkőzést utoljára. Ezután következett volna az erdélyi túra, de annak a három találkozónak a jegyzőkönyveit megint csak a pandémia írta.

Az újvárosiak sem meccseltek túl sokat, így aztán az aktuális formáról nehéz volt bármit is megelőlegezni. Mindenesetre a mieink háza táján rossz kedvnek nyomát sem lehetett látni, kimondottan bizakodó volt a hangulat. Így végül bizakodva engedtük útjukra a fiúkat, bár arra számítottunk, hogy a pontszerzési kényszerben lévő Acélbikák élet-halál harcot vívnak majd a debreceni legénységgel szemben. Valószínű, hogy az újvárosiak készülődtek valami ilyesmire, de bármit terveztek is, azt egyszerűen képtelenek voltak megvalósítani.

Az meccs első támadását a mieink vezették és három kapura lövésnél nem is adták alább. Az 5. percben szereztük meg a vezetést; előbb Kuleshov robogott el, buktatták, de nem kaptunk ítéletet, ehelyett tovább folyt a mérkőzés. A pakkot végül Spirko tette be középre, Dalecky pedig egy csel után a vas alá vágta a pakkot. Alig több, mint egy perc múlva Karmaev húzta el a korongot a hazai kapu előtt, nem sok hiányzott a második gólunkhoz. A 7. percben váratlanul egyenlítettek az Acélbikák; Lescovs kék vonalas lövése Pinczés ütőjén változtatott irányt, a jól védő Gönczi ezt nem tudta lekövetni. Gyors, nyílt sisakos hokit láthatott a közönség, a mieink játszottak fölényben. 08.26-nál Vokla középre adását Sági lőtte be pillanatnyi habozás nélkül. A 11. percben Kozmát állították ki, 10 másodperccel a büntetés lejárta előtt az ellenféltől Törököt ültették ki. Az előnyben felálltunk, jól járt körbe a pakk, a lövéseink azonban nem sikerültek. Az 1. harmadban a mieink kétszer annyit lőttek kapura, mint a hazaiak és mindvégig kapkodás nélkül, nyugodtan játszottak.

A 2. játékrész első percében ziccerben ugrott ki egy hazai játékos, Gönczi Lajos azonban hárított. 21.58-nál Az ellenféltől Tamás, a mieink részéről Bogesic ült ki, a 24. percben Rybchyk is a büntetőpadra került, 3 a 4-re folytatódott a mérkőzés. A vendégcsapatnak számos helyzete volt, de ezek rendre kimaradtak., vagy Krajcovic hárított. Mintegy 4 perccel később Kuleshov Dalecky-t indította, ezt a helyzetet sem sikerült gólra váltani. 28.53-nál igen; Karmaev átadásából Smirnov talált be az újvárosi hálóba. A harmad felénél Rybchyk tűnt fel a kapunk előterében, közvetlen közelről leadott lövését Gönczi Lajos hatástalanította. Két perccel utóbb Bogesic tört ki, lövése azonban kipattant a DAB kapusáról. A 36. percben Karmaev, a 40. minutumban Sándor Flórián kapott 2-2 perc pihenőt. Gól ugyan nem született, de fölöslegesen fárasztották magát a srácok.

A 3. harmadot is a mieink kezdték élesebben és ez most már az eredményben is megmutatkozott. A 44. percben Dalecky találta meg Spirkót a jobb oldalon, a szlovák csatár pedig az elfekvő Krajcovic fölött a hálóba talált. 46.00-nál megszereztük az ötödik gólunkat, ezúttal Almási volt eredményes Hári átadásából. Nem sokat kellett várni a hatodik gólunkra sem, 48.06-nál Sági lépett be az újvárosiak védőharmadába és nagy bombát küldött a hosszú felsőbe. A DAB kapust cserélt; Krajcovic helyért Kovács Dávid érkezett a hazaiak ketrecébe. A harmad felénél Németh Péter csapott bele a korongba, a játékszer bepattant, az újvárosi csatárnak kevés köze volt a találathoz. Az 53. percben Hári szerzett korongot, elhúzta és belőtte a botos oldalra. 54.29-nél Klozt állították ki, az 56. percben Lescovs lövése beakadt, de mindez nem veszélyeztette a srácok magabiztos győzelmét.

Annak ellenére, hogy a mieink több kulcsjátékosukat nélkülözték ezen a találkozón, végig irányították a mérkőzést és nagy gólkülönbségű győzelmet arattak. A meccs elején a hazai csapat megpróbált dominálni, ám ez nem sikerült, valamennyi csapatba került játékosunk szépen helyt állt, a fiatalok is nagyszerűen teljesítettek. A kapunkban Gönczi Lajos kiválóan védett, 93,33 %-os hatékonysággal hárított. A srácoknak még arra is volt lehetősége, hogy a meccs második felében takarékoskodjanak egy kicsit az erejükkel, tekintettel a vasárnap délutáni, győri bajnoki megmérettetésre.

A mérkőzés végén Kecskeméti Áron másodedző nyilatkozott.

– Összességében büszkék lehetünk a srácainkra, mivel egy pillanatig sem foglalkoztunk azzal, hogy milyen kerettel jöttünk el a mérkőzésre. Azt tettük, amit egy profi mentalitású brigádnak tennie kellett, beleálltunk a kemény munkába és ez nagyon szép eredménnyel zárult. Gratulálok Gönczi Lajosnak, ma ő kapott lehetőséget a kapuban és élni is tudott vele.

2022.01.15. 17.00 Dunaújvárosi Jégcsarnok
EL 175
Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 3-7 (1-2, 0-1, 2-4)
Gólszerzők: Pinczés, Németh P. és Lescovs, illetve Sági (2), Dalecky, Smirnov, Spirko, Almási és Hári

=Müller Károly=

Meghalt Nino Cerruti olasz divattervező

Schiffer Miklós

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek