Sport
2022-01-13

Új játékosokkal indulhat a felkészülés

Krascsenics Csilla vezetőedző abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata automatikusan feljut az NB I-be.

Női futballistáink a harmadik helyről várhatják a folytatást az NB II Keleti csoportjában. Gárdánk jó szájízzel mehetett a téli szünetre, hiszen december 12-én a Szolnok otthonában 3-2-es győzelmet aratott. Krascsenics Csilla tanítványainak a pauza nem csak a láblógatásról szólt.

– Hétfőn kezdjük meg a felkészülést a tavaszi idényre. A lányoknak a pihenő alatt különböző futó – és erősítő gyakorlatokat kellett elvégezniük. Bízom benne, hogy becsületesen teljesítették a penzumot, de az első edzésen mindenre fény derül, ugyanis szintfelmérővel indítjuk a munkát. Ezeknek a feladatoknak hála jó erőnléti állapotba kerülhetett mindenki, így a tréningeken főleg a taktikai elemekre kívánok összpontosítani. Abban bízom, hogy hetente négy foglalkozást tarthatok. A program összeállítása során azt figyelembe kell vennem, hogy többen középiskolába vagy egyetemre járnak. Úgy tűnik, hogy három új játékos már biztosan csatlakozik a keretünkhöz, rajtuk kívül még két labdarúgót szeretnék szerződtetni. Pintér Petra az élvonalban szereplő Haladásban folytathatja a karrierjét, ami egyrészt büszkeséggel tölt el, de azt is látni kell, hogy Petra nagyon fog hiányozni a csapatunkból. Nagy Mirella tavasszal érettségizik, emiatt jelenleg a tanulmányaira kíván összpontosítani, vagyis rá sem számíthatok már ebben az évben – nyilatkozta Krascsenics Csilla. A vezetőedző hozzátette, a pontvadászat folytatásáig a Szparival két mérkőzést játszanak (január 22-én és 29-én), valamint bízik benne, hogy még egy felkészülési meccset le tudnak kötni.

Az MLSZ a héten jelentette be, hogy a következő szezonban tizenkét csapat indulhat a legmagasabb osztályban. A DVSC-DEAC aktuális pozíciója osztályozót érne, de trénerünk reménykedik az automatikus feljutásban.

 Örülnék annak, ha fellépnénk a második helyre (az Újpest előnye hat egység – a szerk.), de ehhez már több hibát nem követhetünk el. A rangadóinkat hoznunk kell, emellett a kiscsapatokkal szemben sem hullajthatunk pontokat. Az osztályozó nehéz feladat lenne, mivel egy NB I-ben edződő vetélytárssal találkoznánk, de azt megígérhetem, hogy ebben az esetben sem feltett kézzel mennénk ki a pályára. A sérülések és a betegségek sok gondot okoztak nekünk az ősszel, bízom benne, hogy ebből a szempontból szerencsésebbek leszünk idén – zárta mondandóját a fiatal szakember.

A cívisvárosiak a 2022-es esztendő első bajnokiján a Gyula otthonában vizitálnak a tervek szerint február 12-én.

Gazdag választék leendő bölcsészeknek

Először látható a Messzeringó című előadás a Vojtinában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek