Sport
2022-01-12

Csúzhat a bajnoki rajt, marad a 12 csapatos NB I.

Online ülést tartott a Magyar Labdarúgó-szövetség, amelyen elfogadta a 2022–2023-as évad bajnokságának és a kupának a versenykiírását. Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával július utolsó hétvégéjén rajtol, egy időben a másodosztállyal, amely két lépcsőben előbb 18, majd 16 csapatos formában folytatódik.

Az MLSZ közleménye szerint az elnökség továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről. Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben.

Az NB II színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a most 20 csapatos férfi másodosztály, míg az NB III-ban ugyancsak 2023-2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.

Egybehangzó információk szerint könnyen lehet, hogy a hét második felében ismét összeül az elnökség, a csapatokat sújtó koronavírusos fertőzések miatt ugyanis néhány klub a tavaszi idény kezdetének elhalasztását kérte. Úgy tudni, 2 hetes csúszásról fognak tárgyalni, jelenlegi állapot szerint a DVSC január 29-én a Kisvárda ellen kezdene a Nagyerdei Stadionban.

 

dvsc.hu

 

A rendelkezésre álló vakcinák hatékonyak az omikron variánssal szemben

Nem adott elsőbbséget

author

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek