Sport
2022-01-02

Elképesztő győzelemmel indította az évet a DEAC

A DVTK jégkorongcsapata az utolsó percben még vezetett, végül azonban 5-4-es vereséget szenvedett a DEAC-tól az Erste Ligában vasárnap a Debreceni Jégcsarnokban.

A találkozót a DEAC kezdte jobban, és Mazzag Dániel évindító találatával hamar meg is szerezte a vezetést. A folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól, hiszen a DVTK előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte, így 2-1-es miskolci vezetéssel ért véget az első harmad.

 

A második játékrészt ismét a hazai együttes indította jobban. Olyannyira, hogy 3 perc után Hugo Turcotte gyors duplájával ismét a DEAC-nál volt az előny (3-2). Ezt azonban ebben a harmadban sem tudta megőrizni a debreceni alakulat, hiszen a harmad feléhez közeledve újra egalizált a DVTK (3-3).

A záró harmadban 5 perc után ismét a vendég szurkolók örülhettek, miután csapatuk ismét előnybe került (3-4). A DEAC mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, azonban az utolsó perceben ennél sokkal jobb történt debreceni szempontból. Előbb Rastislav Spirko majd Dominik Novotny talált be és ezzel a DEAC 5-4-re legyőzte a DVTK együttesét. 

A DEAC-ra most egy 6 meccses idegenbeli túra vár, és a Magyar Kupa négyes döntő, majd január 28-án a Brassó csapatát fogadják a Debreceni Jégcsarnokban.

 

 

Zuhanyhiradó

Koronavírus: 249 új eset Hajdú-Bihar megyében hétvégén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek