Sport
2021-12-05

Jobban jött ki a DEAC a gólzáporból

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben csikarta ki a győzelmet.

A DEAC futballistái a DVTK II otthonában zárták az évet vasárnap délután. Sándor Tamás vezetőedző a Salgótarján elleni kezdőhöz képest egy helyen sem változtatott.

Az ütközet nem a legideálisabb körülmények között zajlott, mivel Miskolcon havazott a nap folyamán. Nem kezdődött ideálisan számunkra a mérkőzés, hiszen már a negyedik percben hátrányba kerültünk. Ekkor labdát szereztek a hazaiak, majd a helyzetét magabiztosan értékesítette az NB I-es tapasztalattal rendelkező Asmir Suljic. Bő tíz minutummal később egalizáltunk, egy kiugratást követően Székely Dávid járt túl Bánhegyi Bogdán Tamás eszén. A szünetig nem a terveink szerint alakult a találkozó. Az első félidő derekán Suljic harcolt ki egy tizenegyest, de a lehetőséggel nem tudott élni Csatári, akinek a próbálkozását Tóth Dániel hárította. Nem sokkal később Csatári javított, hiszen gólpasszt adott Jurek Gábornak. A 34. percben 3-1-re módosult az eredmény: Karika szabadrúgása kötött ki a kapunkban, a próbálkozás egyébként az egyik játékosunkon megpattant.

A szünetben szerencsére sikerült rendeznünk a sorainkat, így a folytatásban eltüntettük a hátrányunkat. A felzárkózást Virág Ákos találatával kezdtük meg, védőnk egy kapu előtti kavarodásnál volt a legjobb helyen. A 60. percben Székely újra megvillant, egyik gólfelelősünk Bánhegyi fölött ívelte a labdát a kapuba. A 75. minutumban már nálunk volt a fór, ugyanis Tochukwu is beköszönt. A hajrában sem unalmasan teltek a percek, előbb Nagy Ákos kapta meg a második sárgáját, így a házigazda tíz főre fogyatkozott. A 92. percben pedig Bereczki Dániel egy lecsorgó labdát jutattott a gólvonalon túlra, ezzel beállította a 3-5-ös végeredményt.

Csapatunk fordulatos összecsapáson szerezte meg a három pontot. A DEAC húsz játéknap alatt negyvenöt egységet zsebelt be, ezzel a harmadik helyen fog telelni az NB III Keleti csoportjában.

NB III Keleti csoport 20. forduló
DVTK II-DEAC 3-5 (3-1)
gólszerzők: Suljic (4.), Jurek (27.), Karika (34.), ill. Székely (15., 60.), Virág Á. (55.), Tochukwu (75.), Bereczki (92.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Szabó K. (Rauf 36.) – Sándor, Sárosi, Spitzmüller, Jankelic – Bereczki (Gaczella 93.), Tochukwu (Trencsényi 91.), Székely (Szabó J. 93.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Harminc európai ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit

Szomorkodhattunk a nagy csata végén

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek