Sport
2021-12-02

Sokat érne a három pont Zalaegerszegen

A ZTE együtteséhez látogat a Loki szombaton.

Nem vár könnyed kirándulás a DVSC-re az OTP Bank Liga 15. fordulójában, Joan Carrillo együttese a majd 500 kilométernyire fekvő Zalaegerszegen vendégszerepel, s az előrejelzések szerint fagypont alatti hőmérséklet mellett lép pályára. Persze a visszavágás szenvedélye fűtheti a mieinket, hiszen augusztus végén, a 4. fordulóban azóta is fájó vereséget szenvedtek el a ZTE ellen a Nagyerdei Stadionban (1-2).

Már csak ezért is sokat érne egy esetleges Zalaegerszegen elért debreceni győzelem, nem beszélve a két gárda pozíciójáról: a Zete 16 ponttal a 8. helyen áll a tabellán, a Loki 14 egységgel a 9., tehát közvetlen vetélytársakról van szó. Az elmúlt 5 fordulóban mindkét együttes 5 pontot szerzett, azonban a hazaiaknak hosszabb a nyeretlenségi sorozatuk, immár 4 forduló óta nem tudtak győzni, igaz, előtte zsinórban nyertek meccseket, még a Ferencvárost is megverték a Groupamában.

Mindez szoros, éles találkozót ígér, s erre nem cáfol rá a két csapat közös történelme sem: a ZTE az utóbbi időszakban kétszer is győzött Debrecenben (2020, 2021), előtte viszont a DVSC kétszer is három pontot gyűjtött a zalaiak ellen (2019-ben). Az összesített bajnoki mérleg 16 zalaegerszegi siker és 12 döntetlen mellett 31 Loki-győzelem, innen futnak neki az együttesek a szombaton 17.30-kor kezdődő összecsapásnak.

A találkozót az M4 Sport+ közvetíti.

dvsc.hu

Grecsó Krisztián

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek