Sport
2021-11-20

Partneregyesület megállapodás

Pénteken hivatalossá vált a hajdúszoboszlói klub és a DVSC Labdarúgó Akadémia partneregyesületi együttműködése.

A sajtótájékoztatóval egybekötött szerződésaláíráson részt vett Papp László, Debrecen polgármestere, Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője, valamint Marosi György Csongor, a HSE elnöke.

Ábrók Zsolt elmondta, a 2021-ben indított program elsődleges célja, hogy a DVSC hagyományait szem előtt tartva létrehozzon egy olyan futballközösséget, amely a régió egyesületeivel együttműködve minél több saját nevelésű játékost nevel ki a felnőtt csapatnak.

A partnerprogramban szerepel a kiemelt képességekkel rendelkező fiatal játékosok akadémiára kerülésének előkészítése, a tehetséges játékosok kiválasztása 9-12 éves korban, valamint a partnerklubokban dolgozó szakemberekkel való közös munka összehangolása.

– Nagy lehetőség ez a hajdúszoboszlói futball számára – fogalmazott Marosi György. A klubelnök hozzátette, már eddig is mutatkoztak kézzelfogható jelei a nyáron megkezdett közös munkának, hiszen a DVSC edzői többször ellátogattak a HSE edzéseire segítve ezzel az ottani munkát. A szoboszlói gyerekek már több tréningen is részt vehettek a pallagi edzőközpontban, illetve hatalmas élmény számukra, hogy a debreceni klub szervezésében a helyszínen szurkolhatnak a Lokinak a hazai mérkőzéseken.

Czeglédi Gyula szerint nem csak a két egyesület, hanem Hajdúszoboszló és Debrecen városa között is nagyon fontos lépés ez az együttműködés. Kiemelte, a szoboszlói városvezetés célul tűzte ki a helyi sport fejlesztését, melyhez nagymértékben járulhat hozzá a DVSC és a HSE megállapodása.

Végezetül Papp László úgy értékelte az új együttműködést, mint mérföldkő a két város kapcsolatában.

– A Labdarúgó Akadémiának megalapításától kezdődően törekvése volt, hogy a régióval együtt gondolkodjon. Ez egy olyan piramis, amely akkor segíti igazán jól a profi futball eredményességét, ha a csúcstól lefelé haladva minél több tehetséges fiatalt tud felölelni, megteremtve a lehetőségét annak, hogy az igazán jó képességekkel rendelkezők elérjenek a csúcsra – fogalmazott a debreceni polgármester.

Forrás: dvsc.hu

Győzelemmel szeretnénk búcsúzni a hazai pályától

Beismerő vallomást tett a sofőr, heten sérültek meg a közlekedési balesetben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek