Sport
2021-11-18

Jorgosz Vovorasz a DEAC-Tungsram új vezetőedzője!

Öt nappal Milenko Topics távozása után Jorgosz Vovorasz személyében megtalálta új vezetőedzőjét a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata. A 44 éves szakember legutóbb a görög sztárcsapat Panathinaikosz vezetőedzője volt.

Vovorasz a kétezres évek elején kezdte meg edzői karrierjét, több görög kiscsapat edzői stábjában is megfordult, míg 2008-ban a PAOK segédedzője lett. Az ezt követő szezonban az alsóbb osztályú OFI Crete csapatánál kapott vezetőedzői pozíciót, majd két esztendő elteltével újra a görög első osztályban vállalt munkát. 2012 és 2014 között a Panathinaikosz szakmai stábjában dolgozott, majd egy évvel később az orosz UNICS Kazan gárdájához került.

Második vezetőedzői megbízását az APOEL Nicosiánál töltötte, ahol a ciprusi kupa elhódítása mellett az idény végén ezüstérmet ünnepelhetett csapatával. 2016-ban visszatért a Panathinaikoszhoz, ahol öt éven keresztül dolgozott segédedzőként. 2020-ban a nagymúltú klub kinevezte vezetőedzőjévé, de idén januárban szerződést bontottak a felek.

-Ezúton is szeretném megköszönni Milenko Topics munkáját és a klubbért tett fáradozásait, de a sors úgy hozta, hogy most elválnak útjaink. Szerettük volna minél hamarabb megtalálni az utódját, egy olyan ambiciózus edzőt kerestünk, aki képes felrázni a csapatot. Azt gondolom, hogy Jorgosz Vovorasz temperamentumának köszönhetően maximálisan alkalmas erre a feladatra, kellően tapasztalt és az edzői filozófiája is illeszkedik az elképzeléseinkbe. Bízom benne, hogy a válogatott szünet alatt a csapat képes lesz visszatalálni a megfelelő útra, és tovább küzdhetünk majd az eredetileg kitűzött dobogós helyekért. -értékelte az új vezetőedző érkezését Becsky István szakosztályvezető.

A görög szakember a szezon végéig kötelezte el magát a Debreceni Egyetem alakulatához.

Koraszülöttek világnapja

A dohányzásban nem létezik ártalomcsökkentő alternatíva

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek