Sport
2021-10-29

Harmati Tamás: mindig szívvel-lélekkel küzdünk

A gólerős futsalos elárulta, a Debreceni Egyetem alakulatának több tagja sincs tökéletes állapotban a kecskeméti ütközet előtt.

A férfi futsal NB I csapatai a hétvégén az alapszakasz “második hosszára fordulnak rá”. A DEAC a “második félidőt” a Kecskemét elleni rangadóval nyitja. Elek Gergő legénysége az első játéknapon 2-0-ra győzte le a hírös városiakat a DESOK-ban, a gólokat Harmati Tamás és Vass Ottó szerezte. A tabellára pillantva is kijelenthető, hogy parázs meccset láthatnak a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szurkolók, hiszen az aktuális harmadik fogadja a másodikat.

“A kecskemétiek az előző fordulóban váratlan vereségbe futottak bele az Aramis ellen, így biztos vagyok benne, hogy javítani akarnak, de ezt meg szeretnénk akadályozni. Amikor augusztusban legyőztük őket, akkor még érződött az idény eleji forma, ám azóta sokat fejlődött mindkét csapat. Az a siker fontos volt, hiszen még jobban összekovácsolt bennünket. A mostani helyzetünket nem könnyíti meg, hogy több játékosunk szereplése is kérdéses. Sajnos én sem vagyok tökéletes állapotban, mivel az Újpest csarnokában kisebb sérülést szedtem össze, de bízom benne, hogy pályára léphetek. Ellenfelünk parkettán vívja a hazai összecsapásait, ami számunkra idegen, ám szerintem ezzel is megbirkózunk” – nyilatkozta Harmati Tamás.

26 éves kulcsemberünk ebben a szezonban tizenegyszer köszönt be az élvonalban, ezzel vezeti a góllövőlistát. Egyébként nagyon szoros a versenyfutás, ugyanis Büki Baltazár és Szöcs László eddig tíz alkalommal villant, Dróth Zoltán pedig kilencszer ünnepelhetett.

“Az igazat megvallva ezzel a teljesítménnyel még saját magamat is megleptem. Persze örülök az első helynek, és jó lenne, ha minél tovább meg tudnám őrizni a pozíciómat, de a legfontosabb a DEAC sikeres szereplése. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mögöttem olyan játékosok állnak, akik ha elkapják a fonalat, ontani fogják a gólokat mérkőzésről mérkőzésre” – mutatott rá Harmati.

Együttesünk az előző hetek során sok szép sikerrel örvendeztette meg a szurkolókat, de hátradőlni nem lehet, mivel a felsőházba jutásért öldöklő harc lesz a folytatásban.

“Sejtettem, hogy sűrű lesz az élboly, ez annak is köszönhető, hogy idén a csapatok maximum két légióst foglalkoztathatnak. Apró különbségek vannak a gárdák között, így a meccseken bármi megtörténhet. Az eddigi eredményeinkre nagyjából büszkék lehetünk, a találkozókon mindig szívvel-lélekkel küzdünk, és erre a harcmodorra lesz szükség a folytatásban is” – zárta a mondandóját Harmati Tamás.

Futsal NB I 10. forduló
SG Kecskemét Futsal-DEAC
2021. 10. 29. (péntek) 19:00, Messzi István Sportcsarnok

Már a második évfolyam kapja meg első ösztöndíját a szakképzésben

Látogatási tilalom

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek