Sport
2021-10-10

A végén jöhetett volna a slusszpoén

A Debreceni Egyetem alakulata kétszer is egyenlített az újonc hajdúszoboszlóiak ellen.

A DEAC futballistáira vasárnap délután megyei rangadó várt a Hajdúszoboszló otthonában. Ellenfelünknél egykori játékosaink közül többen is bizonyítási lehetőséget kaptak, például Kónya Csaba a védelem egyik oszlopa volt, míg Balogh Krisztián amíg a pályán tartózkodott, a pontrúgások elvégzéséért felelt. Nálunk Sándor Tamás vezetőedző csak egy helyen változtatott a Tiszaújváros elleni kezdőcsapaton: Sárosi Norbert vette át a megsérült ifjabb Sándor Tamás helyét.

Ahogy arra számítani lehetett, Máté János többször is igyekezett zavarba hozni a védelmünket. A HSE gólvágója előbb egy szép szólóval tört be a tizenhatoson belülre, de a lövését blokkoltuk, majd tizennyolc méterről emelt Deczki kapuja fölé. A tizennyolcadik percben Bereczki Dániel eresztett el egy lövést, amit Mészáros Dávid megfogott. Az első félidő derekán egy ígéretes centerezésről éppen csak lemaradt Máté, így maradt a 0-0. A harminchatodik minutumban Tochukwu passza után Székely került nagy helyzetbe, ám a kísérlet mellément. A szünet előtt büntetőt kaptak a hazaiak, Orosz mellett esett el Lénárt a tizenhatoson belül. Máté a kapunk bal oldalába küldte a labdát, Deczki a másik oldalra vetődött.

A szünetet követően Máté fejelhetett viszonylag üresen, Deczki magabiztosan hárított. Kapuvédőnknek néhány pillanattal később Lénárt bombájánál már nagyobb bravúrt kellett bemutatnia. Az 58. percben összejött az egyenlítés, Virág beadását Bereczki okosan lefejelte Tochukwu elé, csatárunk pedig az ötös környékéről köszönt be. Ezt követően Bereczki nagy szólót mutatott be, szabálytalanul sem lehetett megállítani, a jelenet Mészáros hárításával zárult. Lénárt a 73. minutumban ismét főszereplővé vált, közelről járt túl Deczki eszén. Sokáig nem állt 2-1 az eredményjelzőn, hiszen mi is tizenegyeshez jutottunk. Spitzmüller István hidegvérűen értékesítette a sanszot. A mérkőzés végén közelebb álltunk a három pont megszerzéséhez, Székely emelése nem volt pontos, aztán néhány másodpercen belül kétszer is a kapufát találtuk el. Az utolsó komolyabb gólszerzési lehetőségnél Bereczki túl önzetlen volt, a passza nem jutott el a csereként beszálló Sidibéhez.

Fordulatokban bővelkedett az összecsapás, amely végén a csapatok egy-egy ponttal gazdagodtak. Sándor Tamás tanítványai a következő fordulóban a Kazincbarcikát látják vendégül.

NB III Keleti csoport 11. forduló
Aqua-General Hajdúszoboszló-DEAC 2-2 (1-0)
gólszerzők: Máté (45+2. – 11-esből), Lénárt (73.), ill. Tochukwu (59.), Spitzmüller (74. – 11-esből)
 

A DEAC összeállítása: Deczki – Virág, Soltész, Orosz – Lakatos (Al-Sheraji Rauf Mohamed 75.), Sárosi, Spitzmüller, Jankelic – Bereczki, Tochukwu (Sidibe 75.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.

BIRÓ ÁDÁM 

Victoria Beckham

A hetedik sor közepe

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek