Sport
2021-10-03

Fölényes DEAC siker

A Debreceni Egyetem alakulata a remek teljesítményt nyújtó Tochukwu vezérletével megszakította a Tiszaújváros jó sorozatát.

A DEAC futballistái a Tiszaújvárost látták vendégül vasárnap délután. Ellenfelünk bizakodva várhatta az ütközetet, hiszen az előző kilenc forduló során nem szenvedett vereséget. Ezzel Vitelki Zoltán tanítványai mellett csak a Kazincbarcika és az éllovas BKV Előre büszkélkedhetett a játéknap előtt.

Jobban kezdtük a találkozót, először Tochukwu távolról próbálkozott, de ekkor még nem talált kaput. A nyolcadik percben Bereczki beadása után Orosz Marcell bólinthatott tisztán, ám a tiszaújvárosiak kapuvédője, Herceg Péter nagyot hárított. A szituáció után szöglet és gól következett: Virág Ákos csukafejesét már nem tudta hárítani Herceg. Tochukwu a 15. minutumban kapura fordult, a próbálkozása pedig a bal alsóban pihent meg. A remek fizikai adottságokkal rendelkező játékos lefékezése egyébként feladta a leckét a vendégeknek, nem igazán bírtak vele. A másik oldalon Pap Zsolt szabadrúgását Deczki Máté magabiztosan fogta. A szünethez közeledve megint beköszöntünk, Székely Dávid bombázott a kapu közepébe, de ehhez a találathoz kellett Tochukwu szívóssága is, légiósunk betört a tizenhatoson belülre, majd remekül szolgálta ki csapattársát. Az első félidő végén Bartusz Dániel bosszankodhatott, hiszen a fejese a lécen csattant, így maradt a 3-0.

A térfélcsere után Tochukwu ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta. A 21 éves futballista az 59. percben Bereczki legurítását követően duplázott. Teljesítményét látva nem okozott meglepetést, hogy amikor Sándor Tamás lecserélte, óriási tapsot kapott a DEAC-drukkerektől. A Tochukwu helyére beálló Sidibe szintén góllal hálálta meg a szakmai stáb bizalmát, Székely precíz beadását követően rutinos centerünk stukkolt a kapuba.

Rangadónak indult ez a meccs, de Székely Dávidék nagyon magabiztos győzelmet arattak, tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten. Együttesünkre a következő héten megyei rangadó vár, hiszen a Hajdúszoboszló otthonában lép pályára.

NB III Keleti csoport 10. forduló
DEAC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 5-0 (3-0)
gólszerzők: Virág Á. (8.), Tochukwu (15., 59.), Székely (37.), Sidibe (68.)
 

A DEAC összeállítása: Deczki – Virág, Soltész, Orosz – Lakatos (Al-Sheraji Rauf Mohamed 79.), Sándor (Gaczella 43.), Spitzmüller (Szabó J. 79.), Jankelic – Bereczki, Tochukwu (Sidibe 62.), Székely (Trencsényi 79.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Nem volt hatos

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek