Sport
2021-09-18

Nem vallottunk szégyent

A Debreceni Egyetem alakulata 2-0-s vereséggel fejezte be a kupaszereplését.

A DEAC labdarúgócsapata a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB I-et jelenleg vezető Kisvárdát látta vendégül szombat délután. A papírforma alapján ellenfelünk számított az összecsapás esélyesének, ám nagyon könnyű dolga nem volt, hiszen jól tartottuk magunkat.

Ahogy azt várni lehetett, a találkozó elején a vendégek birtokolták többet a labdát. A tizedik percben Ötvös Bence távoli lövése még célt tévesztett, de kicsit később Zlicic jobb alsóba tartó próbálkozásánál már Deczki Máténak kellett védenie. A tizennegyedik minutumban egy szöglet után Szabó Kornél került helyzetbe a kisvárdai tizenhatoson belül, de sajnos rosszul találta el a játékszert. Ezt követően Asani szép tekerése zúgott el a jobb felső mellett.

Szerencsére nem voltunk megszeppenve, igyekeztünk támadásokat építeni. Az első félidő derekán kényszerű cserét hajtottak végre a vendégek, Gosztonyi András sérülés miatt hagyta el a játékteret. A szünet előtt Asani Jasir 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, de Deczki szögletre tenyerelte a löketet.

A második játékrész elején bal oldalról érkező beadást követően Zlicic fejese kötött ki a kapunkba, ezzel megszerezte a vezetést a Várda. A folytatásban főleg mezőnyben zajlott a küzdelem, sokáig nagy lehetőséget egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. A 76. percben megduplázta fórját a vetélytársunk, a Deczkiről kipattanó labdát Driton Camaj pofozta be néhány méterről, ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése.

A vereség ellenére nem vallottunk szégyent az élvonalban vitézkedő rivális ellen. Sok időnk nem lesz a pihenésre, hiszen szerdán már bajnokit játszunk. Érdekesség, hogy a Kisvárda második együttese érkezik a DEAC Sportcampusra.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
DEAC-Kisvárda Master Good 0-2 (0-0)
gólszerző: Zlicic (51.), Driton Camaj (76.)
A DEAC összeállítása: Deczki – Szabó K. (Virág 72.), Soltész, Orosz – Jankelic, Sándor (Trencsényi 55.), Spitzmüller (Gaczella 79.), Sárosi, Al-Sheraji Rauf Mohamed – Tochukwu (Sidibe 55.), Székely (Szabó J. 79.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Növelni kell a szülőföld megtartó erejét

Kóbor János

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek