Sport
2021-09-14

Dzsudzsák Balázs, a gólpasszkirály – a számok tükrében

Az első hat forduló adatai között szemezgettek.

Túl vagyunk a 6. fordulón az OTP Bank Ligában, s miután a hétvégén kupakör következik, van némi szünet a bajnokságban. Van tehát alkalom rápillantani a statisztikára: érdemes. Az mindjárt szembeötlő, hogy a DVSC 17 bajnoki góljából (ennél többet egy csapat sem ért el az NB I-ben) csak hármat szerzett az első félidőben, 14-et szünet után küldött az ellenfelek kapujába. Ennél is érdekesebb a 60. perc utáni időszak: a Loki a 17 találatából 12-őt(!) az utolsó félórában rúgott-fejelt, tehát a meccsek utolsó szakaszaiban valósággal megszórta ellenfeleit.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a bajnokságban a harmadik legtöbb gólt a DVSC kapta (12-őt), a Mezőkövesd és a ZTE 13-at, a Paks szintén 12-őt, az Újpest 11-et szedett be. De vissza a produktivitáshoz! Az OTP Bank Liga góllövőlistáját a debreceni Ugrai Roland vezeti 6 góllal, a gólpasszkirály pedig egyértelműen Dzsudzsák Balázs, aki 5 asszisztjával és 2 góljával az egész bajnokság kanadai táblázatán is az élen áll. Érdemes még kiemelni Bévárdi Zsombort (2 gól, 1 gólpassz) és Bárány Donátot is (1 gól, 2 gólpassz).

A pontvadászatban csapatunk élmezőnyben van a kontragólok és a rögzített játékhelyzetből elért találatátok tekintetében is, minden összecsapáson rúgott gólt, tehát joggal bízhatunk abban, hogy jövő hét vasárnap, Kisvárdán is eredményes lesz Huszti Szabolcs és Toldi Gábor edzők együttese. A végére még egy érdekesség: a Lokiban a legtöbbet (540 percet) Tomas Kosicky, Kusnyír Erik, Dzsudzsák Balázs és Ferenczi János töltötte a pályán, ők tehát minden mérkőzésen végig a gyepen voltak.

 

dvsc.hu

Gólzáporos győzelem

Roják Richárd pályára lépett és győzelmet ünnepelhetett

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek