Sport
2021-09-12

Elveszítettük a veretlenségünket

A Debreceni Egyetem csapata sem tudta feltartóztatni a kiváló formában BKV Előrét.

Rangadó várt vasárnap délután a DEAC futballistáira, hiszen az éllovas BKV Előre otthonában vendégeskedtek. A fővárosi csapat kiválóan tette a dolgát az előző hetekben, ezt tükrözte a makulátlan mérlege. Persze Sándor Tamás tanítványait sem lehetett nagyon kritizálni, hiszen a meccs előtt öt győzelemmel és egy döntetlennel rendelkeztek.

A szakmai stábunk nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Papp Ferencre és Bényei Balázsra. Az összecsapás első periódusában főleg a mezőnyben zajlott a küzdelem, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Az ivószünet után kényszerű változtatást kellett végrehajtanunk, Soltész János helyét Szabó Kornél foglalta el. Lakatos Benjámin beadását követően az első komolyabb lehetőség Al-Sheraji Rauf Mohamed előtt adódott, de Éliás Gergely eszén nem járt túl. A szünet előtt aztán felgyorsultak az események. Bidzilya Anton villantotta meg a rúgótechnikáját, a fiatal játékos egy szabadrúgást váltott gólra. Sokáig nem örülhettünk, ugyanis a másodvirágzását élő Busai Attila egalizált. A korábban a Fradiban is megforduló futballista ebben az idényben már nyolcszor köszönt be az NB III Keleti csoportjában.

A második játékrészben is gyűrték, gyömöszölték egymást a csapatok, de az eredmény sokáig nem módosult. A 79. minutumban egy sarokrúgás után kerültünk távolabb a pontszerzéstől, ekkor Tóth Szabolcs köszönt be. A hátralévő időben Jankelic és Trencsényi is beállt, ám velük sem jött össze az egalizálás.

Spitzmüller Istvánék a mostani idényben először maradtak alul a pontvadászatban. A DEAC a jövő héten az NB I-es Kisvárdát látja vendégül a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

NB III Keleti csoport 7. forduló
BKV Előre-DEAC 2-1 (1-1)


gólszerző: Busai (45. + 2.), Tóth Sz. (79.), ill. Bidzilya (45. + 1.)


A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág (Jankelic 80.), Soltész (Szabó K. 32.), Orosz – Lakatos, Spitzmüller, Bidzilya (Tochukwu 46.), Sándor T., Al-Sheraji Rauf Mohamed – Székely, Bereczki (Trencsényi 80.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Gázlángozás

Beatinterjúk III

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek