Sport
2021-09-08

Idén is a maximumra törekszenek

A DEAC jégkorongcsapatának mai sajtótájékoztatóján a sikerek és a szombaton kezdődő új szezon volt a fő téma.

A jégkorongszakosztály 2020-2021-es szezonja sporttörténelmi sikerektől volt hangos. A nemzetközi küzdelemsorozatban, az Erste Ligában az elődöntőbe jutott a DEAC, és ugyan a finálé nem jött össze (a Brassó összesítésben 3-2-vel jobbnak bizonyult), de így is magyar bajnoki ezüstéremnek örülhettünk, majd az idény zárásaként a Debrecenben rendezett Magyar Kupa final fourt is megnyerte együttesünk. Most az új szezonra készül a csapat, az első nagy megmérettetés az Andersen Szuperkupa lesz szombaton a magyar bajnok FTC ellen, jövő héten pedig már az Erste Ligában kezdődnek a küzdelmek.

Többek között ezekről volt szó a mai sajtótájékoztatón, amelynek résztvevői Balázs Ákos alpolgármester, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Fodor András szakosztályvezető, David Musial vezetőedző, Kecskeméti Áron másodedző és Berta Ákos csapatkapitány voltak.

A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen elsőként Balázs Ákos szólt a jelenlévőkhöz. Mint elmondta, az önkormányzatnak feladata támogatni a debreceni jégkorongot, hiszen arányaiban a legtöbb gyerek itt sportol. . “Szeretnénk a régiónak gazdasági, kulturális és sportközpontja lenni, a sikerekért pedig összefogással tudunk közösen dolgozni” – jelentette ki az alpolgármester.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna szerint az előző szezon egy kitüntetett eredményekkel záruló időszak volt a DEAC számára, és az egyik legszebb siker a jégkorongcsapat Magyar Kupa-győzelme volt. “Nagyon büszkék vagyunk rá, különleges diadal volt, a klub számára is kimagasló eredmény. Amit nagyon sajnálunk, hogy a szezon során nézők nem lehettek. A bérteleseket azzal próbáltuk kárpótolni, hogy ingyen tekinthették meg streamen a mérkőzéseket, idén pedig nem emelünk az árakon, és szeretnénk, ha ismét megtelnének a lelátók. Az Andersen Szuperkupa-mérkőzésre buszt indítottunk, és a szezon további részében is igyekszünk újabb kedvezményekkel, ötletekkel kedveskedni. Ami viszont a legfontosabb, hogy a pályán olyan teljesítményt nyújtson a csapat, amivel örömet szerzünk a szurkolóknak.”

Fodor András úgy gondolja, az idei bajnokság nagyon kiegyensúlyozott lesz, izgalmas lebonyolítással. Ezt követően a célokról is beszélt. “Alapvető elvárás, hogy a playoffba kerüljön a csapat, ez nem lesz egyszerű, mert erős a mezőny, de arra törekszünk, hogy sikerüljön. A kieséses szakaszban pedig már bármi lehetséges.”

David Musial elmondta, a kupagyőzelem után nem állt meg az élet, a csapat gyorsan belevetette magát a munkába, hogy az újabb szezonra fel tudjunk készülni. “Voltak érkezők és távozók, ami természetes egy csapatnál, de összességében nagy változás nem történt, és remélem, ismét egy jó szezonnak nézünk elébe. Picit beárnyékolta a felkészülésünket, hogy voltak sérülések, de most már szinte mindenki rendben van – Hetényi Zoltán sajnos még nem épült fel –, ami fontos, mert a Ferencváros ellen nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Már most garantálhatom, hogy a maximumot fogjuk nyújtani, csakúgy mint az új szezonban.”

Berta Ákos elmondta, látvány-csapatsportágról lévén szó fontosak a szurkolók, és a hiányukat megérezte minden játékos. “A jelenlétük sokat tud segíteni, ezért örülünk, hogy visszatérhetnek. Mi pedig azon leszünk, hogy olyan eredményeket érjünk el, amellyel örömet szerezhetünk. Mindent megteszünk, hogy ne valljunk szégyent és kupagyőzteshez méltóan indítsuk a szezont.

Idén megújul a mez dizájnja, ami Kecskeméti Áron nevéhez fűződik. Elmondta, hogy a Magyar Kupa-győzelemre utalva jelent meg a felszerelésen az arany szín. “A jégcsarnok folyosóján láthatóak a korábbi mezek. Arra törekszünk, hogy egy szép történelmet alakítsunk ki a debreceni jégkorongnak. Úgy gondolom, ennek következő fejezete ez új garnitúra, és remélem, ebben is jó emlékeink lesznek.”

Az új mezeket a jelenlévő újságírók is megtekinthették a sajtótájékoztatónak helyt adó új épületszárny multitermében. Íme, a 2021-2022-es felszerelés:

 

Terelőútvonalon a 14-es és a 14I jelzésű autóbuszok

Vetítésekkel és könyvbemutatóval tiszteleg Gyöngyössy Imre előtt a római Collegium Hungaricum

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek