Sport
2021-09-05

Vereség Albániában

Magyarország történelmi vereséget szenvedett Albánia ellen. 

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 1-0-s vereséget szenvedett Albánia vendégeként Elbasanban a jövő évi katari világbajnokság selejtezősorozatában, így nagyon nehéz helyzetbe került a második helyért vívott küzdelemben.

Marco Rossi csapata az első félidőt nem kezdte jól, de az első negyedóra után sikerült átvenni a játék irányítását,és helyzeteket is kidolgozni, ám a félidő legnagyobb helyzetét Marash Kumbulla rontotta el, így nem esett gól 45 perc alatt. A második játákrészben is akadtak lehetőségek mindkét oldalon, de úgy tűnt, hogy gól nem lesz. Egészen a 87. percig, amikor Armando Broja betalált, így történelmi gólt lőtt, a magyar csapat pedig történelmi vereséget szenvedett Albánia ellen. 

Az albánok tehát megtörték az átkot, a két válogatott történelme során először szereztek gólt és először nyertek, így Marco Rossi csapata nehéz helyzetbe került a folytatást illetően. 

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ I-CSOPORT

 

ALBÁNIA-MAGYARORSZÁG 


Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. V: Makkelie (holland)


ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
 

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.)Szövetségi kapitány: Marco Rossi
 

Gólszerző: Broja (87.)

 

Elon Musk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek