Sport
2021-09-01

A DEAC fordulatos ütközeten fektette két vállra a jászberényieket.

A DEAC futballistái a Jászberényt látták vendégül az ötödik forduló rangadóján. Mindkét csapat jó formában várhatta az összecsapást, hiszen az előző négy játéknap során veretlen maradt.

A DEAC Sportcampuson a főlelátóval szemközti szektorokat a Debreceni Egyetem gólyái töltötték meg, akik remek hangulatot teremtettek a találkozón.

Villámrajtot vettünk, hiszen már az első percben megszereztük a vezetést. Sidibe harciassága után Székely elé került a labda, akinek a centerezését Bereczki Dániel küldte a jászberényiek kapujába. Bő tíz minutummal később Sándor Tamás végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de a kísérlete a sorfalban halt el. Ezt követően egy szöglet után Virág Ákos fejese a háló tetején landolt. A 32. percben Sidibe esett el a tizenhatoson belül, de Újhelyi Tamás játékvezető sípja néma maradt. Bereczki duplázhatott volna, hiszen a kapus mellett is eltolta a játékszert, ám kicsit kiszorított helyről az oldalhálót találta el. Ennek ellenére a szünetre kétgólos fórral mehettünk, hiszen Székely harcolt ki tizenegyest, amit Sidibe higgadtan értékesített.

A második játékrész első periódusában is főleg előttünk adódtak lehetőségek, aztán a 68. percben kis túlzással a semmiből érkezett vetélytársunk szépítése. Szőllősi Ferenc kb. 50 méterről ívelt kapura, ezzel eléggé meglepte Tóth Dánielt. Ebben az idényben egyébként először vették be a kapunkat az NB III-ban. A hajrában újabb szépségdíjas találatot szereztek a vendégek: Sárossy Dániel egy szabadrúgásnál villantotta meg a lövőtechnikáját. Szerencsére a vége nem 2-2 lett, ehhez pedig kellett a csereként beszálló Soltész János, aki egy sarokrúgásnál bombázott a felső sarokba.

Szombaton 16 órától újabb hazai bajnoki vár csapatunkra, ekkor a Füzesgyarmat érkezik a stadionunkban.

NB III Keleti csoport 5. forduló


DEAC-Jászberény 3-2 (2-0)
gólszerző: Bereczki (1.), Sidibe (40. – 11-esből), Soltész (90.), ill. Szőllősi (68.), Sárossy (86.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Lakatos (Jankelic 88.), Virág, Orosz – Sándor T., Spitzmüller (Soltész 88.), Rauf – Székely, Sidibe (Tochukwu 58. – Trencsényi 80.), Bereczki (Sárosi 80.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Horvátországban további két héttel meghosszabbították a járványügyi korlátozásokat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek